Vegyen velünk lendületet! 970×250 -1

Átnevezik Lázár János minisztériumát

Benyújtották a törvényjavaslatot a kormányzati struktúra átalakításáról. Nagy Márton önálló minisztériumot kap Gazdaságfejlesztési Minisztérium néven, Lázár János tárcáját pedig átnevezik.

Miután Palkovics László lemondásával megszűnt a Technológiai és Ipari Minisztérium, a tárca feladatait felosztották más tárcák között. A kormányzati struktúra átszervezésének legfontosabb eleme, hogy Nagy Márton saját tárcát kap, amit Gazdaságfejlesztési Minisztériumnak hívnak majd. Ő a Miniszterelnöki Kabinetirodán belül tevékenykedett eddig, de most kibővített feladatkörökkel saját minisztériumot irányít a jövőben. Egy másik tárca is létrejött Palkovics minisztériumának feldarabolásával, hiszen Lantos Csaba vezetésével december 1-től elindul az Energiaügyi Minisztérium.

A változás érinti Lázár János hatásköreit is, hiszen ő a közlekedés területét örökölte meg a Technológiai és Ipari Minisztériumtól. Ez névváltoztatással is jár, hiszen az Építési és Beruházási Minisztériumot átnevezik Építési és Közlekedési Minisztériummá. Az előző kormányzati ciklusban 8 minisztériummal működött a kabinet, most az eddigi 11 helyett rövidesen 12 lesz. Túlzás azt állítani, hogy az Orbán-kormány minisztériumai osztódással szaporodnak, de szembetűnő, hogy decembertől négy tárcával több lesz, mint amennyi a tavaszi választásokig volt. Az is tény viszont, hogy továbbra sincs önálló minisztériuma az oktatásnak, az egészségügynek és a környezetvédelemnek.     

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -2

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!