Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Népzenei esten mulathattunk szombat este

Tegnap a Vásárhelyi Népzenetanoda szervezésében a Róna Banda és a Csürhe Banda adott fergeteges műsort a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

Az estről Berényi Károly alpolgármester is beszámolt oldalán. Úgy értékelte:

,,Mi is vastapssal köszöntük meg a zsúfolásig megtelt nézőtéren ülőkkel együtt a csodálatos népzenei és táncművészeti élményt. Úgy érezhette mindenki, aki ott volt, hogy ha a fiatalok ilyen színvonalon, ilyen lelkesedéssel és ilyen tudás birtokában viszik tovább a hagyományt, amit az esten tapasztaltunk, akkor nem kell tartani attól, hogy ez a zenei örökség eltűnik a feledés ködében.”

A királylány kérői című mese történetére felépített zenés táncjáték a magyar népmesék számunkra oly kedves világába röpítette az est közönségét, elfeledtetve mindenkivel a hétköznapok bajait, szorongásait. A táncjáték zenei kíséretét a Róna Banda szolgáltatta a tőlük már megszokott kiváló színvonalon: Miklós Fanni és Sinka Regina hegedűn, Hajdú Botond Xenosz és Kis-Albert Gergely brácsán, Gyöngyösi Ferenc pedig bőgőn játszott.

A mese után következett a Csürhe Banda határon túli utazása Erdélyország az én hazám címmel. A Dél-Alföld, Kalotaszeg, Szászcsávás és a Szilágyság dalait, táncait mutatták be a hálás közönségnek a táncospárok: Terhes Balázs és Szabó Lujza, Szilágyi Márton és Imre Orsolya, Gulyás Gergő és Dudovits Boglárka, valamint Csókási Imre és Gera Márta. Kovács Anna hegedűn, Szabó Alex brácsán, Somogyi Attila harmonikán, Vakulya Bence pedig bőgőn kísérte a táncosokat és Imre Zsófia mosolygós, vidám énekét.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!