Vegyen velünk lendületet! 970×250 -1

Kitüntették a vásárhelyi polgárőrök elnökét

Tisztújító közgyűlést tartott a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége. Az eseményen elismeréseket is átadtak.

Batiz István elnök beszédében megemlítette a koronavírus járvány kapcsán teljesített feladatokat, többek között kiemelve a szociális feladatok ellátását, a hatóságok folyamatos segítését. Kiemelte Szentes város polgárőrségét, ahol a polgárőrök naponta több mint száz fő részére szállítottak ki ebédet. Beszélt a Mórahalmon szervezett Országos Polgárőr Napról és a migrációs helyzetben tanúsított kimagasló feladatellátásról – olvasható a megyei szövetség oldalán.

Tóth Zoltánné, leköszönő gazdasági alelnök elmondta, az OPSZ által végzett pénzügyi ellenőrzések során mindent rendben találtak, a CSMPSZSZ gazdasági működését példaértékűnek minősítették.

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke hozzászólásában elmondta, hogy a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége jól működik, kiemelte, hogy elismerésre méltó a megyében működő egyesületek száma.

Polyák Zsolt, a Csongrád- Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság vezetője úgy vélte, a rendőrség munkáját, a lakosság biztonságának megfelelő elérésében a polgárőrség a legnagyobb segítséget nyújtó szervezet, mind a határvédelem, mind a rendezvények, ünnepek kapcsán. Számos esetben szolgál információval a polgárőrség, mely bűncselekmények, szabálysértések felderítésében hatalmas segítséget nyújt a hatóságnak.

A közgyűlés szavazatai alapján Batiz Istvánt választották ismét elnöknek, elnökhelyettesnek Varga Pált (Domaszéki Polgárőr Egyesület), titkárnak Lázár Jánost (Dóci Polgárőr Egyesület), gazdasági alelnöknek Györgyiné Mészáros Erzsébetet (Csanyteleki Polgárőr Egyesület), szakmai alelnöknek Sárközi Lászlót (Mórahalmi Önvédelmi Egylet), alelnököknek Pintér Nórát (Újszegedi Polgárőr Egyesület) és Horváth S. Andrást (Szeged-Tarján Polgárőr Egyesület).

A polgárőr érdemkereszt aranyfokozata kitüntetésben részesült:

  • Szula Ferenc, a Hódmezővásárhelyi Polgárőr Egyesület elnöke és Dobó Attila r. őrnagy, a Mórahalmi rendőrőrs parancsnoka.

Polgárőr érdemkereszt ezüst fokozata kitüntetésben és jutalomban részesült:

  • Csőke Zsolt, a Belváros-Móraváros Polgárőr Egyesület elnöke és Dobó Zoltán r. őrnagy, a Szegedi Határrendészeti kirendeltség alosztályvezetője.

Polgárőr érdemkereszt bronz fokozatában részesült:

  • Pintér Nóra, az Újszegedi Polgárőr Egyesület elnöke és Veréb Gábor r. zászlós, a Kiszombori Határrendészeti Kirendeltség szolgálatirányítója.

A Csongrád- Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság rendőrségi pajzs jutalomtárgyban részesítette:

  • Batiz Istvánt, a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnökét.

Szent György Emlékplakett jutalomban részesült:

  • Kövecs Mihály, az Alsóvárosi Polgárőr Egyesület tagja.

Emlékérem jutalomban részesült:

  • Pintér Gábor, az Újszegedi Polgárőr Egyesület tagja, Czirbus Imre, a Nagyéri Polgárőr Egyesület elnöke, Lázár Jánosnak, a Dóci Polgárőr Egyesület elnökének, Krisztin Gábornak, a Ruzsai Polgárőr Egyesület elnökének.

Batiz István, tárgyjutalom átadásával köszönte meg Tóth Zoltánné, leköszönő gazdasági alelnök 1999 óta végzett munkáját – írja a csmpszsz.hu.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!