Vegyen velünk lendületet! 970×250 -1

2,44 millió forintot kapott jutalomként a Szegedi Tankerületi Központ vezetője

Közösségi oldalán vasárnap folytatta Tóth Endre, a Momentum országgyűlési képviselője a tankerületi vezetők tavalyi jutalmazásának nyilvánosságra hozatalát.

Bár Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ vezetője áll a tankerületi hierarchia csúcsán, meglepő módon az 1, 7 milliós összeggel nem ő kapta a legmagasabb motivációs elismerést 2021-ben. Első helyen a Debreceni Tankerületi Központ korábbi vezetője, Pappné Gyulai Katalin áll 2,5 millió forinttal, aki nem olyan régen mondott le a posztjáról és ment nyugdíjba.

Második helyen holtversenyben három igazgató követi őt a listán: Tamás Ilona, az Észak-Budapesti Tankerületi Központ vezetője, Hajnissné Anda Éva, a Közép-Budai Tankerületi Központ igazgatója és Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Szegedi Tankerületi Központ vezetője, akik fejenként 2,44 millió forintot kaptak a fizetésükön felül szolgálataikért cserébe.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokán, 2,4 millió forintos jutalommal szintén többen állnak: Marek János, a Soproni Tankerületi Központ igazgatója, Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója és Szutorisz-Szügyi Csongor, a Szolnoki Tankerületi Központ igazgatója.
Pásztor Gyula Csabáné, a kisvárdai tankerület vezetője és dr. Házlinger György, a közép-pesti tankerület vezetője tavaly 2,36 millió forinttal lett gazdagabb hála a motivációs elismeréseknek. Arról a Házlinger Györgyről beszélünk, aki nemrég saját korábbi iskolájába, a Szent István Gimnáziumba vitte ki a kirúgással fenyegető leveleket a tiltakozó pedagógusoknak.

A jutalom-lista ötödik helye is sokat ér, pontosan 2,32 millió forintot. Ezt Gaszperné Román Margit kapta, aki a nyíregyházi tankerületet igazgatja immár hat éve.

Szép nagy összegek ezek, főként, ha a közoktatásban uralkodó általános alulfinanszírozottságra tekintünk. A legmagasabb jutalom összege több mint egy kezdő pedagógus 8 havi bruttó bére. Ennél igazságtalanabb jutalmazási rendszert kitalálni is nehéz lett volna az oktatásban

– írta a momentumos politikus.

Azt ígéri, holnap a fideszes politikusokból tankerületi igazgatóvá avanzsáló ,,pártkatonák” jutalmairól olvashatunk az oldalán.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!