Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Soha nem hallott mondatok a HírTV-ben

HÁT EZÉRT NEM HÍVTAK BE ÉLŐ MŰSORBA A VÁLASZTÁSOK ELŐTT – ÉS AZÓTA SE SOKSZOR… – írja Márki-Zay Péter facebook-oldalán, ahová posztolta a kormánypárti Hír TV  Napi aktuális című műsorának részletét, ahol éppen őt kérdezték.

„Engem végtelenül zavar, hogy mindent titkosítanak. Annak idején amikor Gyurcsány hosszútávú energetikai szerződéseket kötött az oroszokkal majd ezeket titkosította, őt Orbán Viktor mélységesen elítélte, és hazaárulónak nevezte, és most Orbán Viktor pontosan ugyanezt csinálja.

A nyilvánosság a demokrácia egy nagyon fontos eleme. Ne titkosítsanak, ne blöfföljenek, ne gyanúsítgassanak, ne rágalmazzanak, tessék mindent nyilvánosságra hozni, ahogyan azt mi is tettük” – mondta.

Az interjúban elmondta, hogy minden ellenzéki, aki „ezeréves történelmünk legkorruptabb kormányának megdöntésén dolgozott” az pontosan tudta, hogy ha Orbán rendszere marad, akkor ennek következménye lesz. Márki-Zay biztos benne, hogy ahogyan a Pegazussal ártatlan vállalkozókat, újságírókat, politikusokat lehallgattak, úgy a teljes ellenzéket is megfigyelték és lehallgatták a kampányban, és ha találtak volna valamit, azzal sokkal korábban előrukkoltak volna. Az MMM elnöke elmondta, hogy csalódott, sokkal korábban várta már ezeket a támadásokat.

Az egyre inkább feszengő műsorvezető többször is feltette a kérdést, hogyan lehet az, hogy az ellenzéki pártok vezetői nem tudtak az MMM-hez beérkező külföldi támogatásokról. Ezt maga Márki-Zay Péter sem tudja, hiszen még a kampány ideje alatt számolt be a sajtó az Action for Democracy-val kötött szerződésükről, de valóban nem tudja mit tudott és mit nem például Ungár Péter márciusban. És ha már Ungár, a műsorvezető idézte azr LMP társelnök szavait, aki azt nyilatkozta, hogy ha tudta volna, hogy az MMM-nek ennyi pénze van, akkor az LMP sokkal kevesebb pénzt tett volna bele a közös kampányba. Erre Márki-Zay Péter csak annyit válaszolt: “nehéz lett volna annál kevesebb pénzt beletenni.”  

Forrás: HírTV – Napi aktuális c. műsor

Márki-Zay elmondta a HírTV-ben is, hogy mivel a Mindenki Magyarországa Mozgalom nem párt, ezért semmi az égvilágon nem tiltja, hogy külföldről érkezzenek pénzek a mozgalom számlájára.

Tisztázta, hogy két kampány folyt párhuzamosan, egy a pártok irányításával és közreműködésével, egyet pedig a mozgalom folytatott. Ugyanakkor többször is hangsúlyozta az interjú alatt, hogy az MMM a teljes elszámolását nyilvánosságra hozta, ez egyedülálló Magyarországon.

Elmondta, hogy a pártokhoz valóban nem kerülhetett a külföldi támogatásból pénz, hiszen akkor az Állami Számvevőszék a pártokat súlyosan megbüntette volna. Emlékeztetett arra az esetre, amikor öt éve a Jobbikot éppen amiatt büntették mert Simicska Lajostól fogadott el olcsóbb plakáthelyeket. Attól a Simicskától, aki azelőtt a Fideszt támogatta.

Arra a kérdésre, hogy kértek-e a támogatásért bármit cserébe az MMM-től Márki-Zay Péter azt mondta, hogy mindenki magából indul ki. Ha Orbán Viktor azt állítja, hogy külföldről támogatást elfogadni feltétlenül hazaárulás, akkor vajon hogyan árulta el a hazát Orbán Viktor az éveken át tartó Soros féle támogatásért? „Úgy, hogy szabadon engedik az azeri gyilkost? Vagy úgy, hogy a kínai egyetemet több pénzzel támogatja, mint a magyar felsőoktatást? Vagy úgy, hogy versenytárgyalás nélkül titkos szerződést kötnek az oroszokkal atomenergiára?” Az MMM esetében az történt, hogy mikroadományokat fogadtak. AZ ígéret részükről az volt, hogy kiüldözik a betelepített migránsbűnözőket és terroristákat, nyilvánosságra hozzák az ügynökaktákat, adómentessé teszik a minimálbért, valódi és okos rezsicsökkentést vezetnek be, csatlakoznak az Európai Ügyészséghez, és ezáltal ők megkapták volna a 3000 milliárdos uniós pénzt, és soha nem lett volna az euró árfolyama 437 forint.

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye a nemrégiben alakult árnyékkormányról Márki-Zay elmondta, hogy ez Gyurcsány részéről könnyen lehet egy szívesség Orbán részére, „láttunk már ilyet, amikor Polt Pétert Gyurcsány törvénymódosításával tarthatták a Legfőbb Ügyészségen” – a szívesség valószínű kölcsönösségi alapon történt. Fenntartja a demokrácia látszatát, de valójában ettől a Fidesz csak hátradőlhet.

A megoldás szerinte az, amit 30 évvel ezelőtt is tettek, amikor pártok, civilek megalakították az Ellenzéki Kerekasztalt és a feltételek megváltoztatására kényszerítették az akkoriban megdönthetetlennek tűnő hatalmat.

A HírTV-s interjút itt nézheti meg.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!