Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Készül az adventi időszakra a város

Óriáskerék és körhinta – ezek lesznek az adventi vásár leglátványosabb elemei, de a város adventi koszorúján is minden vasárnap meggyújtanak majd egy újabb gyertyát.

November 27-én, advent első vasárnapján, délután 17 órakor Márki-Zay Péter meggyújtja az első gyertyát a város adventi koszorúján – írják a város gyorshír szolgálatán.

Idén is készülnek meglepetésekkel, a városkártya-tulajdonosok napi egyszer ingyen ülhetnek fel az óriáskerékre vagy a körhintára.

A városkártyát a Tourinform Irodában lehet igényelni, amit november elejétől a Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda aulájában találnak, az Emlékpontból oda költözött ugyanis energiacsökkentés miatt.

Az adventi vásárban idén is gyűjtenek majd rászoruló gyerekeknek az egyik faházban, ahol fillérekért találhatunk majd különböző tárgyakat. Az így összegyűjtött pénzből rászoruló gyerekek kapnak majd ajándékot.

Azt már Márki-Zay Péter polgármester mondta el a Vásárhelyi Televízió Időben c. műsorában, hogy mégsem vásárol a város műanyag jégpályát, ezt a döntést több testnevelő tanárral és a helyi jéghokisokkal megvitatva hozták meg. A műsorban a polgármester elmondta: a tavalyi pálya tulajdonosa idén hajlandó féláron adni a kellékeket, ezért elképzelhető, hogy mégis lesz majd műanyag jégpálya a Kossuth téren.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!