Vegyen velünk lendületet! 970×250 -1

Tapssal köszöntötték a díszközgyűlés kitüntetettjeit

Jesenszkiné Tolnai Tímea szociális gondozó és ápoló, valamint Kovács Pálné Kútvölgyi Ildikó családsegítő (a címlapképen) vehette át a mai vásárhelyi díszközgyűlésen a Hódmezővásárhely Szociális Ügyének Szolgálatáért kitüntetést.

Díszközgyűléssel kezdődött a ma délelőtti városi közgyűlés, melyen Jesenszkiné Tolnai Tímea szociális gondozó és ápoló, illetve Kovács Pálné Kútvölgyi Ildikó családsegítő vehette át a Hódmezővásárhely Szociális Ügyének Szolgálatáért kitüntetést.

Márki-Zay Péter polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: – A hétköznapi, nehéz, hálátlan feladatot szeretnék elfogadhatóbbá tenni, amikor ez elismerést az egész város nevében átadjuk. Valójában a két kitüntetett mögött a város minden szociális dolgozójának. Az, hogy a legkiválóbbakat elismerjük, egyben elismerése a vezetőiknek, elismerése a munkatársaiknak is.

Márki-Zay Péter köszöntötte a kitüntetetteket

Jesenszkiné Tolnai Tímea a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató Hajléktalanokat Ellátó Egyesített Intézmény szociális gondozó és ápolója 1990-ben érettségizett a Frankel Leó Közgazdasági Szakközép Iskolában. 2005. januárjától lett a Hódmezővásárhelyi Kistérségi Társulás Kapcsolatközpontjának Gondozási Központjának munkatársa. A Gondozási Központ 2011. július 1-től egyházi fenntartásba került, létrejött a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató, ahol Jesenszkiné Tolnai Tímea továbbra is ugyanazt a munkát végzi. A szociális étkeztetéssel kapcsolatos feladatokat rendkívül nagy precizitással és szaktudással látja el, megbízhatóan, példás szorgalommal. Időközben megszerezte a szociális ápoló és gondozó képesítést.

Jesenszkiné Tolnai Tímea az elismerést a polgármestertől, a csokrot Berényi Károly alpolgármestertől vehette át

Kovács Pálné Kútvölgyi Ildikó a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás Kapcsolat Központ Kagylóhéj Család és Gyermekjóléti Szolgálat családsegítője 2007. október 1. óta dolgozik a HTKT Kapcsolat Központban. Több munkakörben is megmutathatta rátermettségét, hiszen csecsemő- és kisgyermeknevelőként a Hóvirág utcai bölcsődében, illetve a Szivárvány Otthonban szabadidő szervezőként is dolgozott. 2010 márciusától a Kagylóhéj Család- és Gyermekjóléti Szolgálat családsegítőjeként folytat szakmai munkát. Szakmája és munkája iránt mindenhol elkötelezettséget és alázatot érez, mely töretlenül jelen van mindennapjaiban.
Munkáját pontosság, precizitás, nagy teherbírás jellemezni. Értő figyelemmel, empátiával, határozottsággal, korrekt eljárással és nagy szaktudással fordul az emberekhez segítve őket a gyermekvédelmi eljárás során.

Középen: Kovács Pálné Kútvölgyi Ildikó


2014-ben kezdeményezésére kapcsolódott be a helyi élelmiszermentésbe a Kapcsolat Központ. A Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel való közös munkát oly mértékben megalapozta, mely hosszú távú együttműködést hozott. Az élelmiszer adományozást, mint segítő tevékenységet, és mint új szolgáltatás bevezetését ő valósította meg az intézményben. Szívügyének tekinti a mai napig a családok ily módon való támogatását. A rászorulók iránti elkötelezettségét mutatja az is, hogy a hódmezővásárhelyi Katolikus Karitász Csoport vezetőjeként, karitatív munkájával nagymértékben hozzájárul a nehezebb életkörülmények között élők megsegítésében. Társintézményekkel, egyéb civil szerveződésekkel jó kapcsolatot ápol, szaktudására, tapasztalatára, segítőkészségére mindig számíthatnak.
Szakmai fejlődését fontosnak érzi, így 2017-ben szakvizsgát tett, és egyéb képzésen is folyamatosan részt vesz. Jogszabályok ismeretében naprakész, a módszertani ajánlások és protokollok ismeretében is alapos és stabil tudást tud magáénak. Fiatal, kezdő kollégák, főiskolai hallgatók mentorálását szívesen vállalja, ezáltal az évek alatt összegyűjtött nagy, sokrétű tapasztalatát átadva segíti a pályára készülőket és elindulókat.
Közvetlen kollégáival jó munkakapcsolatot ápol, akár csapatban, akár egyénileg is teljes összhangban tud együttműködni. Áldozatos hozzáállása mindannyiunk számára példaértékű és követendő.

Az ünnepségen közreműködött Benkő Brigitta és Lencse Tibor.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -2

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!