Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Nem tudni, mikor térhetnek vissza a füvet legelő rackajuhok

Nehéz birkákat szereznünk, mármint akik füvet legelnek – fogalmazott Fejes Péter képviselő a mai közgyűlésen, ugyanis kiderült, az önkormányzatnak nincsenek saját állatai.

A közterületek, zöldterületek karbantartásánál érdeklődött Cseri Tamás, hogy hova lettek a birkák? Farkas Andrea, a Városüzemeltetési Csoport vezetője elárulta, ez egy felajánlás volt, az önkormányzatnak nincsenek állatai, éppen ezért nem tud róla, hogy mikor lesz legközelebb hasonló projekt.

Fejes Péter képviselő elmondta, a kísérlet elindításakor a város egy része negatívan reagált, nagy volt a tiltakozás részükről, továbbá nehéz volt birkákat szerezni. Hozzátette, nem néztek szét alaposan, mert van ahol egy főparkban legeltek állatok, méghozzá Litvánia fővárosában. Az is közrejátszott, hogy a következő helyszínt nem tudták megtalálni, egy olyan területet, ahol be tudták volna keríteni őket biztonságosan.

Márki-Zay Péter közölte, ahol korábban volt a legeltetés, ott továbbra is lesz rá lehetőség, mert a fűkaszás megoldás nehezen valósítható ott meg. Hozzátette, örülnének, ha lenne felajánló.

Cseri Tamás úgy reagált, amikor megjelentek a birkák három éve (valójában két éve, 2020-ban volt a program – a szerk.), akkor nagy felhajtás volt a jószágok körül, de most legalább kiderült Fejes Péter által, hogy zavarta az embereket.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!