Márki-Zay helyre tette Cseri Tamást hazaárulás és bűncselekmény ügyben

Cseri Tamás vádolt, Márki-Zay Péter pedig összegzett és válaszolt. Folyik a hódmezővásárhelyi testület közgyűlése.

Cseri Tamás a hódmezővásárhelyi közgyűlésen váratlanul bűncselekménnyel és hazaárulással vádolta meg Márki-Zay Péter polgármestert. Feltette a kérdést: a becsületes és tisztességes vásárhelyiek mire készüljenek még lelkileg a polgármester elkövetett bűncselekmények kapcsán.

Márki-Zay Péter tisztázta, hogy semmilyen bűncselekmény nem történt, a Mindenki Magyarországa Mozgalom nem párt, tehát semmilyen jogi akadálya nem volt a külföldön vagy Magyarországon élő magyarok adományainak elfogadására.

De feltette azt a kérdést is, hogy ha pártok nem fogadhatnak el külföldi támogatást, akkor hogyan lehet az, hogy a Fideszt éveken keresztül támogatták külföldről, méghozzá maga Soros György. Ha valóban bűncselekmény és hazaárulás külföldről támogatást elfogadni, akkor Orbán Viktor is bűncselekményt és hazaárulást követett el, bár megjegyzem akkor még más.

„Ez az ország még a tanárait sem képes megfizetni külföldi támogatás nélkül. Amikor külföldről kunyerálnak a tanárok fizetésére pénzt, az mekkora hazaárulás? Mekkora hazaárulás külföldi érdekeknek kiszolgáltatni Magyarországot? Mekkora hazaárulás volt 150 millió forintért letelepedési kötvényeket adni bűnözőknek és terroristáknak? Mekkora hazaárulás a magyar egyetemekre szánt össztámogatásnál nagyobb összeggel támogatni egy kínai, kommunista migráns-egyetemet, a Fudant? A Fudant támogatni a magyarokkal szemben – ez hazaárulás. Mekkora hazaárulás egy semmilyen magyar érdeket nem szolgáló kínai vasútvonalat építeni? Még a korrupciótól nem mentes szerbekénél is 1,6-szoros áron megépíteni, az hazaárulás. Nem megversenyeztetni a PaksII-t, szembemenni az EU szabályaival és titkosított szerződésben leszerződni Putyinnal az atomenergiára– az hazaárulás. Amikor Gyurcsány titkosítva szerződött az oroszokkal, azt maga Orbán is hazaárulásnak nevezte, most pedig ő is ugyanezt a hazaárulást követte el.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom egyedülálló módon a magyar történelemben fillérre elszámolt a magyaroktól kapott támogatásával, hogy mikor kitől mit kapott és azt mire költötte el. Ebben semmi hazaárulás, semmilyen bűncselekmény nincs.
Nem tudunk a titkosszolgálat nyomozásáról, hiszen a Nemzetbiztonsági Bizottság egyik tagja elmondta, hogy nem döntöttek ilyenről, nem indítanak nyomozást.

Őszintén azt gondolom, hogy a teljes kampányban lehallgattak és megfigyeltek minket. Ha a méregdrága Pegazus szoftvert tisztességes és ártatlan, de ellenzéki gondolkodású újságírók, üzletemberek és politikusok ellen vetették be – többek között egy MMM-es társunk, Gyenes Szilárd ellen is, amikor az elmúlt ezer év legkorruptabb kormánya pártállami módszerekkel figyeli meg saját állampolgárait, akkor gondolta-e volna bárki, hogy ezt a korrupt kormányt leváltani szándékozó tisztességes állampolgárok majd nem lesznek kitéve a kormány bosszújának? Pontosan tudtuk, hogy jönnek majd vizsgálatok, egy csalódásom volt csak – sokkal korábbra tippeltem. Az áprilisi választások után sokkal korábban vártuk, hogy majd jönnek vizsgálódni, és meg fogják tiltani, hogy a jövőben előfordulhasson bármi hasonló.

Márki-Zay Péter azt is elmondta, hogy az elmúlt időszakban a Fidesznek három nagy ellensége volt: Soros, Simicska és a norvég állam. Vajon mit követett el a norvég állam, hogy a Fidesz fő finanszírozójával és Simicskával egy listára került? Megmondom: 77 milliárdos támogatást adott volna Magyarországnak, amiről a Fidesz lemondott, pusztán azért, mert 3 milliárd nem az általuk kijelölt szervezetekhez – jótékonysági szervezetekhez – került volna. Ez hazaárulás.

Nagyon várom már, hogy a vakcinabeszerzés, a lélegeztető-gépek beszerzése, a kínai egyetem és az összes fideszes hazaárulásügyébe végre legyen vizsgálat és rács mögé kerüljenek Magyarország ezeréves történelmének legkorruptabb bűnözői.

Ezzel szemben a Mindenki Magyarországa Mozgalom példát mutatott, ahogyan mi is itt Hódmezővásárhelyen, ahol fillérre elszámoltunk minden kampánytámogatásunkkal.

Az ellenzékben is vannak bűnözők, ezeket a Fidesz soha nem számoltatta el.

Az hogy inkább veszni hagynak mindent, az euró árfolyamot, a magyarok életszínvonalát, az inflációt, mindent, de nem csatlakoznak az európai korrupcióellenes ügyészséghez, csak azért, hogy ne kerüljenek börtönbe – ez hazaárulás.” – fogalmazott Márki-Zay Péter.

A polgármester felhívta Cseri Tamás képviselő figyelmét, hogy Vásárhelyen volt arra példa, hogy polgármestert bűncselekménnyel vádoljanak, Lázár János és Orbán Viktor veje, Tiborcz István ellen az OLAF, az Európai Csalás Elleni Hivatal vizsgálódott Elios-ügyben, az eredményt vádemelési javaslattal küldték meg Magyarországnak, csak ahogyan az akkori sajtó megírta: nyomozás hiányában szüntették meg az eljárást, nem pedig bizonyíték vagy bűncselekmény hiányában. Mellesleg – tette hozzá a polgármester – a Gyurcsány Ferenc által helyén tartott Polt Péter nem tartotta érdemesnek az eljárás megindítására. Ennyit a bűncselekményekről.

Mári-Zay Péter még elmondta: Ebben a pártállamban dicsőség az, ha valaki a becsületes magyarokat képviselve a lopás ellen fellép, és annál inkább az, ha vállalja ennek minden ódiumát a gazemberek részéről.

Dr. Berényi Károly alpolgármester kikérte magának Cseri Tamás hangnemét, és elmondta: majd a jogászok eldöntik mit kell elviselnie egy közszereplőnek és mit nem.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!