Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A Fidesz azt szeretné, ha az önkormányzat fizetné a postai dolgozók bérét

A hódmezővásárhelyi Fidesz szerint nem elég a bérleti díj elengedése, hogy újranyissák a bezárt kispostákat, a város fizesse a dolgozók bérét is – derült ki a mai közgyűlésen. A polgármester szerint eddig nem merült fel, hogy a bezárásokkal elbocsátások is lesznek, a Magyar Posta továbbra is ad fizetést az érintett dolgozóknak.

A témát elsőként Benkő Zsolt hozta fel a napirendi pontok előtt. Ismertette, az önkormányzatok döntéseket hoztak az országban, Vásárhelyen is szükség van hasonló lépésekre és nem csak a bérleti díj elengedésére, hanem a munkabér támogatására is. Felhívta rá a figyelmet, a szikáncsiaknak buszra kell szállniuk, ha levelet akarnak feladni. Azt kérte, járjon el az ügyben a polgármester.

Márki-Zay Péter kijelentette, a kormányzat kezdte a megszorításokat. A Lázár János vezette önkormányzat annak idején nem ajánlotta fel, hogy elengedi a bérleti díjat. ,,Mi legalább annyit teszünk az ügy érdekében, mint a 2006-07-es városvezetés” – tette hozzá.

Kis Andrea is arra világított rá, hogy a magyar kormánnyal és a Magyar Postával van mindenkinek vitája a bezárások kapcsán. Kitért arra a furcsaságra is, hogy a helyi Fidesz kiad egy közleményt, amiben azt kérik, az önkormányzat mentse meg a postákat, miközben a Fidesz-kormány zárja be. Felidézte a susáni városrész, mártélyi, szikáncsi posták bezárásának hírét 2007-09 között. Elmondta, most még fideszes városok is a sajtóból értesültek a bezárásokról. Úgy vélte, a helyi Fidesz nyilatkozata azt mutatja, hogy az állam az alapvetető feladatait nem tudja ellátni.

Berényi Károly ismertette, a Klauzál utcai kisposta is bezárt, annak ellenére, hogy ,,jól működő, nagy forgalmú volt, nyereséges volt.” Hozzátette: van nekünk egy országgyűlési képviselőnk, azt kéri, ahogy ellenzékben, most miniszterként segítsen. Elárulta, Lázár Jánost egyébként mindig meghívják a közgyűlésekre, de soha nem jön el.

Benkő újabb hozzászólásában közölte, amikor hetek óta azt hallják a polgármestertől, hogy 2 milliárd megtakarítása van a városnak, akkor igenis van mozgástere az önkormányzatnak. A polgármester erre elmondta, az nem merült fel, hogy bért nem fizetne a posta nekik, nem volt szó elküldésekről. Kis Andrea feltette a költői kérdést: elküldésekről nem volt szó, de ki tudja mi lesz januártól?

A héten a Jókai utcai fióknál és Szikáncson is voltak tiltakozások a bezárás ellen. Holnap a helyi Kossuth kör tart megmozdulást a Klauzál utcai kispostánál 16 órakor, 17 órakor pedig Szikáncson.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!