Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Elkészült az Oldalkosár, félig kész a Mária Valéria utca

A Cseresnyés kollégiumnál már járható a járda, a Mária Valérián gumikalapáccsal adjusztálják a térköveket a helyükre. Jelenleg így áll a két belvárosi járda felújítás.

A Cseresnyés kollégiumnál ma gyakorlatilag befejezték a járdaépítést, a Mária Valéria utca Eötvös felőli oldalán, a Szegfű és a Szent Antal utcák közt azonban még dolgoznak a kivitelezők. Ez utóbbi helyszín Szegfű utca felőli részén már a szürke térköveket rakják le, a Szent Antal utca felől pedig már az alap alapját jelentő betonozás zajlik.

Betonkeverővel is dolgoznak a Mária Valéria utcában

A munkálatok közel 700 négyzetméternyi járda megújulását jelenti. Mindenütt sárga térkőből készül el az új járda, kivéve a Mária Valéria utcán, és az Oldalkosáron ahol azért fektetnek le szürke térköveket, hogy azok színben igazodjanak az oldal színéhez.

A kivitelezők szerződése november 30-ig szól, azaz a hónap végéig be kellene fejezniük a járdaépítéseket. Ha azonban a kezdvezőtlenre forduló időjárás megakadályozza ezt, akkor tavasszal végzik el majd a hátralévő munkát.

Az Interspar háta mögött pedig az átjárást segítő járdaszakaszt építenek, hogy az arra járóknak ne kelljen kerülniük.. A munkálatokra – melyeket három cég is végez egyszerre – a város, saját forrásból, közel 15 millió forintot fordít.

A járdaépítés ezzel nem áll meg a városban, hiszen tavasszal újabb helyszíneken kezdődnek meg a munkálatok. Előbb felmérik a legrosszabb szakaszokat, majd megpróbálják azokat minél előbb rendbe tenni.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!