Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Bezár a Szegedi Nemzeti Színház is

Január 1-jétől március 3-ig bezárják a Szegedi Nemzeti Színház Nagyszínházának épületét, a Kisszínházát pedig január 1-jétől február 15-ig tartják zárva. Ehhez hozzátartozik még a Reök-palota, hiszen az is a színház intézményeihez tartozik – erről Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója beszélt az InfoRádiónak.

A három intézmény bezárásával több mint százmillió forintot lehet megtakarítani, hiszen a gáz ára kilencszeres lett a színházban. Az áram ára január 1-jétől fog változni, de feltételezhető hétszeres, akár tízszeres árkülönbség is.

Mivel a zárva tartó színház nem tud előadásokat tartani, bevételük sem lesz. Ráadásul a városban több intézmény mellett ideiglenesen bezár az IH rendezvényközpont és a Korzó Zeneház, így tehát nem marad helyszín sem az előadásokhoz.

Jelenleg egy tánciskola két termet biztosít, ahol a tánckarok el tudják végezni a napi gyakorlást a későbbi sérülések elkerülése érdekében. A tánciskola nagyterme alkalmas lehet arra, hogy nagy létszámú darabokat felújítsanak, és olyan kollégiumi nagytermeket, céges kiürített raktártermeket keresnek, ahol dolgozni tudnak.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!