A postabezárások miatt tiltakoztak a Jókai utcán

Százharmincan demonstráltak a Jókai utcai kisposta megtartásáért ma délután. Attól tartva, hogy a bezárt három vásárhelyi kispostát tavasszal már ki sem nyitják.

– Ha csekket akarok feladni, akkor ezentúl a nagypostára vagy a Tescoban lévő postafiókba kell elmennem. Az egyik 5, míg a másik 6 kilométerre van tőlünk, ami kerékpárral, ilyen idősen nagy távolságot jelent – árulta el Ábrahámné Erzsike, miért is vett részt a Jókai utcai kisposta elé szervezett megmozduláson.

Ezen Gyöngyösi Ferenc alpolgármester, a választókerület települési képviselője elmondta, hogy a város a múlt héten kapott egy levelet a Magyar Posta Zrt-től, miszerint a Hódmezővásárhely 4-es, 6-os és 8-as postahivatalokat ideiglenesen be szeretnék zárni. – És azt kérik tőlünk, hogy erre az időszakra engedjük el nekik a bérleti díjat. Megírtuk a Magyar Posta Zrt-nek, hogy abban az esetben is elengednénk azt, ha nyitva tartanák a kispostákat – mondta. Hozzátette, hogy rengeteg megkeresést kaptak a postafiók bezárások miatt és érzik is az ügy fontosságát. – Mindenképpen szerettünk volna egy ilyen összejövetelt – utalt a demonstráció céljára –, hogy megmutassuk: fontosnak tartjuk azt, hogy a posták megmaradjanak.

Berényi Károly alpolgármester, a susániak települési képviselő közölte, hogy a Klauzál utcai postafiók bezárása miatt 2600 aláírást gyűjtöttek össze. És a mostanihoz hasonló megmozdulást terveznek oda is.

Márki-Zay Péter polgármester azt mondta, azt hallotta, Benkő Zsolt külterületi képviselő is szeretné, ha nyitva maradna a szikáncsi posta. Emlékeztetett arra, hogy országosan a hét végén összesen 366 postafiókot zártak be.

– A hivatalos értesítés arról szól, hogy csak télire és csak az energiaárak emelkedése miatt történt. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnöke tárgyalt Fónagy Jánossal és szerdán megy a minisztériumokba tárgyalni és kéri, hogy a postákat tartsák nyitva. Ő nem hivatalosan azt is meghallotta, hogy valójában tavasszal majd elfelejtik újra kinyitni ezeket. Annál is fontosabb a tiltakozásunk, mert ez nem egy átmeneti lépés, nagy valószínűséggel hosszú időre szól. Ezeket a postákat ráadásul nem a legtehetősebb, s idős emberek használják. A szikáncsiak pedig még nehezebb helyzetben vannak, nekik tíz kilométerre van a legközelebbi posta– mondta.

Mindhárom felszólaló arra biztatta a megmozdulás résztvevőit, hogy aláírásukkal is tiltakozzanak, amit rengetegen meg is tettek.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!