Vegyen velünk lendületet! 970×250 -1

Felavatták Elek András emléktábláját

Pénteken Elek András emlékének adóztak a Hódtói sportcsarnokban: felavatták a helyi kosárlabdasport legmeghatározóbb alakjának emléktábláját.

A napokban ünnepelte volna 72. születésnapját a tavaly áprilisban elhunyt sportvezető, Elek András, aki elsőként alapított utánpótláskosárlabda-egyesületet Magyarországon. Áldozatos, lehetetlent nem ismerő munkájának köszönhetően nem csupán életben maradt a sportág Hódmezővásárhelyen, hanem évről évre több száz fiatal ismerkedett meg és gyakorolta a kosárlabdát, sőt az élvonalba juttatta a felnőtt férfi gárdát.

– András makacs és eltökélt volt, soha nem adta fel céljait. A kosársuli felépítésének és 27 éven át tartó töretlen működtetésének felelősségét senki nem érezte át igazán. Mi, az új vezetőség , talán most kezdjük el érezni, mit is jelenthetett ez neki. Kész volt mindent feláldozni azért, hogy most itt lehessünk, és azt mondhassuk: a Vásárhelyi Kosársuliba mintegy háromszáz fiatal kosárlabdázik és sajátítja el az értékrendet, amely a pályán kívül is sikeressé és emberségessé teszi őket – fogalmazott Szabó Attila, az egyesület jelenlegi elnöke.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -2

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!