Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Lázár egykori utazó titkára a posta új vezére

Kisposta bezárások és új vezérigazgató jelölt a cégnél, erről szól ez a hét a Magyar Postánál. Hódmezővásárhelyen 3, országosan 210 településen 366 postahivatalát zárja be ideiglenesen az energiafelhasználás csökkentése érdekében az állami cég, amelynek új vezérigazgatója az a Balczó Barnabás lesz, aki a vásárhelyiek számára is ismerős lehet.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a héten arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Balczó Barnabást jelöli a Magyar Posta Zrt. igazgatósági tagjának, valamint azt a tulajdonosi javaslatot tette a Magyar Posta igazgatósága számára, hogy a jelöltet nevezze ki új elnök-vezérigazgatónak.

Miniszterek (Nagy Márton és Lázár János) egymás közt. Fotó: Lázár János/Facebook

Balczó Barnabás 2009-ben lett Lázár János munkatársa Hódmezővásárhelyen, nem sokkal később, egy 2010-es cikkben arról írt a Délmagyarország, hogy Vásárhelyre is költözött Lázár János polgármester utazó titkára. Kapcsolatuk máig tart, később a Miniszterelnökségen volt kabinetfőnöke, de a mezőhegyesi Jövő Nemzedék Földje Alapítványban is együtt vannak, egyikük elnök, másikuk tag a kuratóriumban. Címlapfotónkat, amely egy 2021-es mezőhegyesi rendezvényen készült, Lázár János hivatalos Facebook oldaláról kölcsönöztük. Ezen a Rákay Philip mellett fedezhető fel Balczó.

Az MTI-nek eljuttatott közleményben Nagy Márton jelezte, hogy az új vezető közigazgatási tapasztalata mellett az MFB Invest Zrt. vezérigazgatójaként számottevő piaci gyakorlattal bír, továbbá 2016 óta a Posta felügyelőbizottságának elnökeként jelentős ismeretekkel rendelkezik a társaság működéséről.

A miniszter az új vezérigazgatótól elvárja, hogy tegye fenntarthatóvá és teljesen újítsa meg a társaság belső működését annak érdekében, hogy a Magyar Posta, mint az ország legnagyobb postai szolgáltatási és csomaglogisztikai vállalata megfeleljen a 21. század elvárásainak. Ennek értelmében a Postának ügyfélközpontú, versenyképes, digitális és szolgáltató szemléletű, modern állami vállalattá kell válnia – tette hozzá közleményében a miniszter.

Közben postabezárások

Mindeközben az ország 210 településén ma van nyitva utoljára 366 postahivatal. A központi kommunikáció szerint ideiglenesen, az energiafelhasználás csökkentése érdekében zárnak be, de hogy mikor nyithatnak ki, arról nem szólnak a hírek. A Vásárhelyen érintett három posta egyike a Szikáncson működő, a másik kettő a Klauzál és a Jókai utcai.

Lakat kerül a megyében a királyhegyesi és nemrégiben felújított makói kispostára, Szegeden 11 postahivatal nem lesz nyitva november 12-től. A döntés 740 munkavállalót érint, őket mind átirányítják más településekre. A takarékoskodási intézkedések miatt nem lesznek elbocsájtások – ígéri a Magyar Posta.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!