Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Össztűz alatt a kormány 8 milliárdos plakátkampánya

Már Szegeden is meghekkelte a kormány brüsszelező plakátjait a Momentum. Igaz, ők azt írják a közösségi oldalukon, hogy „javítjuk a hazug propagandaplakátokat”. Közben a Mindenki Magyarországa Mozgalom civil konzultációját már egy nap alatt 10 ezren kitöltötték, a cél Márki-Zay szerint az, hogy az emberek véleménye eljusson a Karmelitáig.

A Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc azt írta közösségi oldalán, hogy

… az az igazság, hogy a Fidesz hazugságai tönkretesznek minket, a rossz kormányzásból fakadó, Fidesz-felár miatt drágul minden.

A Momentum Mozgalom teljes bejegyzése itt érhető el:

Arról is beszámoltunk, hogy szemben a kormány által indított konzultációval, a Mindenki Magyarországa Mozgalom november 7-én civil nemzeti konzultációt indított.

Az MMM kérdőíve itt érhető el.

Márki-Zay Péter, az MMM elnöke már az online kérdőív közzétételének napján azt mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában, hogy 5 ezren már ki is töltötték a civil konzultációs ívet. (Cikkünk megjelenésekor körülbelül tízezren.) Egyúttal arról is beszélt, hogy az internetes megoldás mellett, ha igény mutatkozik rá, pultoknál is biztosítani fogják a kitöltés lehetőségét.

Valódi konzultációra azért van szükség, hogy az emberek véleménye eljusson a Karmelitáig

Márki-Zay Péter a Vásárhelyi Televíziónak nyilatkozva ellentmondásokra hívta fel a figyelmet.

A kormány egy álkonzultációt hirdet, hiszen olyan szankciók ellen lázít, amit Orbán Viktor valójában mindegy szálig megszavazott. Tehát hogyha az jön ki eredményként, hogy az ermberek nem akarnak szankciókat, akkor Orbán Viktor le fog mondani?

Saját tettei cáfolják a kormány hazug konzultációját!

A fenti címmel jelent meg Ujhelyi István Európai Parlament-i képviselő hírlevele. A politikus emlékeztet arra, hogy pár nap különbséggel épp most lesz egy éve, hogy a Fidesz-kormány hatósági árat vezetett be az üzemanyagok esetében. Vagyis négy hónappal korábban, minthogy megkezdődött volna az orosz invázió Ukrajnában. Így az erre reagáló uniós szankciók – amikre most a Fidesz minden baj okozójaként hivatkozik – később születtek meg. Ujhelyi is

A Fidesz-kormány a sokmilliárdos újabb konzultációjával és az azt övező – minden józan ízlést alulmúló – plakátkampányával azt igyekszik az Önök fejébe sulykolni, hogy minden rosszért kizárólag az Európai Unió és a gyilkos orosz rezsimmel szembeni intézkedések a felelősek.

A bombás plakátokat rémhírterjesztésnek tartják

A Demokratikus Koalíció fővárosi polgármesterei még október végén bejelentették, rémhírterjesztés és közveszéllyel fenyegetés miatt feljelentést tesznek a kormány „bombás” plakátjai miatt.

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt már hetekkel ezelőtt annak a véleményének adott hangot, hogy a konzultációs kérdőív „Oroszország kormánya támogatásával” készült.

A Publicus minap közzétett felméréséről is beszámoltunk. A több mint ezer megkérdezett
mindössze 7 százalék gondolja úgy, hogy a valóságot mutatják be a plakátok és 74 százalék szerint inkább hamis képet sugalmaznak. Ráadásul a kutatásból kiderül, a fideszeseknek sem tetszenek a plakátok.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!