Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Megnyílt a vásárhelyi hulladékudvar

Volt, aki már háromnegyed órával a nyitás előtt a kapu előtt toporgott, nyitáskor pedig a kocsisor vége a gumisig ért.

– Ezzel a mikróval bicikliztem ki ide, de a múlt héten az e-hulladék gyűjtésre is vittem már ki néhány dolgot. Ez kimaradt, s rakosgatni otthon már nincs kedvem – mondta Ancsányi László, aki örült, hogy egy ötezer forintos vásárlási utalványt és egy családi fürdőbelépőt kapott (ahogy az első harminc hulladékot vivő látogató). – Egyébként nem nagyon gyűjtögetem odahaza a hulladékot, amint csak lehet megszabadulok tőle – tette hozzá.

Ancsányi László a rossz mikrót adta le…

A Szántó Kovács János végén, az autószervizzel és a Hód-Trans telephellyel szemközt, ma délelőtt 9-kor nyílt meg a hulladékudvar. A kapu, azaz a sorompó előtt már háromnegyed 9-től ott sorakoztak biciklivel, utánfutós, vagy anélküli autóval, illetve kézikocsival az emberek. És hoztak mindenfélét, a rossz hűtőtől a zöldhulladékon át az autóabroncsig vagy a használt sütőolajig, kimerült elemig.

A hulladékudvart Márki-Zay Péter polgármester, Gyöngyösi Ferenc alpolgármester és Bay Veronika, az FBH-NP Kft. ügyfélszolgálati vezetője nyitotta meg a nemzetiszín szalag átvágásával.

– Azt szeretném, ha mostantól kezdve a tavaszi szemétgyűjtéseken sokkal kevesebb hulladékkal találkoznánk – emelte ki Márki-Zay Péter.

Hallgassa meg, mit mondott a polgármester!

– Most cseréltük le az autón a gumit, ezért hoztam el ide a használtakat, de mellétettem még egy rossz nyomtatót és rachier-zsákokat. Figyelem már vagy három hónapja, hogy mikor nyitják meg a hulladékudvart. Örülök, hogy ma végre megtették – mondta Csuka István, aki egy kézikocsival érkezett a helyszínre.

Juhász András viszont egy utánfutónyi hulladékkal tért be ide: – Legalább tíz évig őrizgettem mindazt, amivel most érkeztem. Ezeket eddig hátul az udvarban tartottam, mert nem volt hol leadni, most legalább megszabadulok mindtől.

A hulladékudvarban minden vásárhelyi, mártélyi, mindszenti és székkutasi ingyen helyezheti el az e-hulladékot, veszélyes hulladékot, zöldhulladékot, építési törmeléket, sík- és öblösüveget, papírt, fémet, tetra-packot, autóabroncsot. akkumulátort és szárazelemet, használt sütőolajat illetve zsírt, építési hulladékot amennyiben rendesen fizeti az otthoni szemétszállítás díját.

A hulladékudvar keddtől péntekig 9-18, míg szombaton 8-12 óra között van nyitva.

Arról, hogy mit lehet itt elhelyezni alább olvasható a teljes lista.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!