Úramisten, megint beütött a Halloween!

Borzalmas, rettenetes, égbekiáltón felháborító, hogy a magyarok is ünneplik a Halloweent, ezt a piszok amerikai mocskot. Ahelyett, hogy gyertyával, mécsessel, mezítláb zarándokolnának ki a halottak napján a temetőbe, hogy áldó imádság mellett ejtsék ki ott nyugvó szeretteik neveit.

Akik nélkül nem lennénk se mi, se ez a lángokkal körülvett kis ország. Mely nem akar ilyen lenni mint most, hanem olyan, mint Szent István korában, aki egyenesen Szűz Máriának ajánlotta fel az országot. Óh, jaj, vége a nemzethy érzelmű, harcsa bajszos, árvalányhajas nagy magyar világnak!

Hangos emberek fújolnak, sipánkodnak, siránkoznak, s temetik a magyar népies hagyományokat. Mantrázó hangjuk ilyenkor ér csak fel az égig, miközben a nyereg alatt puhítják a húst, isszák a kumiszt, legszívesebben pedig mindenkit: férfit, nőt és gyermeket az ősmagyarok – László Gyula által rajzolt – honfoglaláskori pusztai ruhákban látnának legszívesebben.

Nem értem, nekik a fejkendő, a konyt, a pruszlik, a rámás csizma, a lobogó bő gatya már smafu? Vagy azt már nem az igaz magyarok, hanem a velük egy évezred alatt alaposan összekeveredő besenyők, alánok, jászok, kunok, böszörmények, törökök, tatárok, bunyevácok, sokácok, palócok, horribile dictu (!) szlávok vagy románok örökítették, erőltették rá az igaz(h) magyarokra (mogyerokra)?

Akiknek szent országát egykor három tenger mosta, s akik megszenvedték a tatárok, a törökök és a Habsburgok, majd az oroszok igáját. (Úramisten: még az oroszokét, népünk mindenkori nagy barátaiét is, akik 1849-ben hat hadtesttel érkezek Verecke híres útján, hogy különleges hadműveletekkel bírják rá a fegyverszünetre a magyar szabadságharcos honvédeket. És 1956-ban is csak azért érkeztek, Szuezt Budapesten keresve, hogy a pesti srácoknak legyen kivel tárgyalniuk?)

Pedig a nálunk 2000-től terjedő Halloweentől nem kell félnetek, az nem a magyar kultúrát fellazító, helyettesítő, elnyomó, eltipró hagyományként terjedt el, hanem a gyerekek nagy-nagy örömére.

És milyen ember az, aki a gyerekei boldogságát akarja tönkre tenni?

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!