Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Rajzzal fejlesztik a kreativitást Vásárhelyen

Számos lehetőség áll a rendelkezésünkre, hogy az elménket megnyissuk, és kreatívabbaká váljunk. Sokszor nem is jut eszünkbe a legegyszerűbb. Egy ceruza és egy papírlap. Persze a rajzolásban is jó, ha szakertő kezek vezetnek minket, ehhez pedig Hódmezővásárhelyen minden adott.

Rengeteg a teher, a jövőbeni kilátások bizonytalanok, egyik stresszhelyzetből megyünk a másikba.Nem mindegy, hogyan éljük meg. Nem tartom jónak, ha megszépítjük magunknak a valóságot. Becsapjuk önmagunkat, téveszmékben élhetünk. Igenis szembe kell nézni a helyzetünkkel, önmagunkkal. Meg kell oldani azokat. Ehhez viszont önismeret kell, mire vagyunk képesek, mire nem. Mihez kell segítséget kérni, akár családtól, barátoktól, szakemberektől.

-az ismerős élethelyzetekről Nyári Júlia, a Buborék Szabadművészeti Egyesület vezetője beszélt a Hódpressnek.

Akár a gyermekeknek az iskolában, ugyanúgy a felnőtteknek is a napi siker eszköze az egészséges önbizalom. Ezt sikerélményekkel leget felépíteni, szinten tartani. A jobb agyféltekés rajzolást megtanulni, egy sikerélmény. Az alap szintről pedig elkezdeni fejlődni még nagyobb sikerélmény.

Eredetileg a negatív érzelmeket jobban megéljük, jobban emlékszünk, intenzívebbek, ugye? Jobban emlékszel egy negatív élményre, mint egy pozitívra? Tudod miért? Mert ez volt belénk kódolva, úgy az elejétől kezdve. Az ősember az életben maradásért azokat a hangokat, illatokat, szagokat jegyezte meg, amik veszélyesek voltak számára. De ennek már vége..ideje újrakódolni magunkat. Hogyan? Először is használd tudatosan a jobb és a bal agyféltekét. Integráld őket. Különítsd el az érzelmi és a racionális döntéseidet. Erre a legjobb vizuális gyakorlat a jobb agyféltekés rajzban van.

-mesél a tanfolyamról Nyári Júlia.

A módszerrel meg lehet tanulni a váltást, a két agyfélteke tudatos működtetését, és ezt a mindennapokban is hasznosítod. Az agyi stuktúra megváltozik, pozitív irányba, ahogy negatív irányba is változik folyamatos stresszhelyzetben is.

A rajzgyakorlatok alatt konkrétan kikapcsolják a gondolkodó, analitikus, részletező és mindent szavakkal megmagyarázó bal agyféltekét, és aktiváljuk a gyermekkorunkban elnyomott kreatív, egészben látó, érzékelő jobb agyféltekét. Ez adja meg a holisztikus látásmódot, melyre szükség van ahhoz, hogy ne roppanjunk bele a valóságba.

A rajztanfolyamokon már részt lehet venni szombatonként. A Kenguru Panzióban tartják a foglalkozásokat, sokan örömmel rajzoltak már rajta korábban is:

Szülinapi ajándék volt Juli rajztanfolyama a lányomnak, de együtt vettünk részt rajta. Amellett, hogy klassz program, közös élmény volt, még értékelhető rajzot is készítettem. Én, akinek a pálcikaember is kihívás, felismerhető lovat és cicafejet alkottam! Juli nagyon jó tanító, kedves, közvetlen, örülök, hogy rajta keresztül ismerhettük meg a jobb agyféltekés rajzolás alapjait. A tanfolyam jó hangulatban telt, úgyhogy várjuk a folytatást

-osztotta meg gondolatait Kovács Ildikó is.

A pontos időpontrokról a Facebookon is lehet tájékozódni.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!