Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Több mint 500 vásárhelyi diák vett részt a programban

Sikerrel zárult az önkormányzat és a könyvtár közös, szövegértést fejlesztő programja, a Kulcs az olvasáshoz. Kezdetben az alsós diákok bevonása volt a cél, de a nagy érdeklődés miatt a felsősök is csatlakoztak a kezdeményezéshez. A résztvevőknek fél évente egy könyvet kellett elolvasni és válaszolni a hozzájuk kapcsolódó kérdésekre. A legszorgalmasabbak értékes jutalmakat vehettek át a könyvtárban.

Több mint 500 vásárhelyi diák merült el a kortárs magyar irodalomban az elmúlt hónapokban az önkormányzat és a városi könyvtár Kulcs az olvasáshoz programjában. A fiatalok körében az olvasást és irodalmat népszerűsítő programban érdemes volt sokat lapozni a könyveket, mert az ünnepélyes díjkiosztón értékes ajándékok, könyvek, okosórák és tabletek is gazdára találtak.

– Elsősorban azért nagyon jó dolog, mert hozzájutnak egy könyvhöz, de egy gyerek két könyvhöz is hozzájuthat és van olyan gyerek, akinek a szülei nem tudják megvenni a könyveket és ez már az ő kis saját könyvtárát gyarapíthatja. Meg azért egy csomó jó élményt szerezhetnek amikor elolvassák ezeket a történeteket. Próbálunk olyan írókat összeválogatni, kortárs írókat, akikkel ugye ők találkozhatnak és akár meg is ismerhetik és meg is ismerték őket. Ugyanis író-olvasó találkozón is részt vehettek ezek a gyerekek – mesélte a VTV-nek Gyulafalviné Vereczkei Györgyi gyermekönyvtáros.

Az elmúlt hónapban több mint 1100 feladatlapot töltöttek ki a vásárhelyi iskolások olvasmányélményükről. A program azonban nem ért véget, a gyermekkönyvtár munkatársai már össze is állították a korosztálynak megfelelő kortárs regényeket az irodalmat szerető gyermekeknek.