Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Mindössze 377 buszvezető sztrájkolt

A Volánbusz összesítése szerint országos szinten a meghirdetett 2603 járatból több mint 2000 közlekedett és 591 esett ki a szolgáltatásból a kedden megtartott kétórás figyelmeztető sztrájk ideje alatt. A társaság 18 ezer munkavállalót, köztük 10 és fél ezer autóbusz-vezetőt foglalkoztat, a sztrájkolók létszáma ehhez képest még a 400 főt sem érte el – derül ki a közlekedési társaság közleményéből. A SZOLIDARITÁS Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet ennek ellenére sikeresnek tartja a megmozdulást.

A Volánbusz azt írta, a kedd délutáni kétórás figyelmeztető sztrájk alatt is eleget tettek a törvényben előírt, még elégséges szolgáltatásokra vonatkozó kötelezettségüknek. Az előzetes várakozások szerint érintett 2603 járat 80 százaléka a munkabeszüntetés ellenére a meghirdetett menetrend szerint közlekedett. A sztrájk nem volt átfogó, a vállalatnál működő közel húszból azt egyetlen szakszervezet szervezte.

A szervező SZAKSZ úgy értékelt: ,,a sztrájk sikeres volt, folytatjuk!” Azt írták oldalukon, hogy a közlekedési társaság mindent megtett, hogy ellehetlenítsék a sztrájkot, de a munkavállalók többsége ellenállt. Így az új sztrájk-törvény óta, 12 év után először sikeres sztrájk volt a Volánbusznál.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!