Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Hadházy Ákos és két másik képviselő mentelmi jogát is felfüggesztették

141 igen és 38 nem szavazattal, tartózkodás nélkül függesztette fel Hadházy Ákos független képviselő mentelmi jogát az Országgyűlés. Hasonlóan járt Novák Előd (Mi Hazánk) és Csárdi Antal (LMP) is.

Hadházy még júniusban posztolt arról, hogy életveszélyessé vált a múlt heti esőzés után az a kisvaszari ház, amit az önkormányzat elvileg felújított a 200 milliós EU-s pénzből. Az esettel kapcsolatban a képviselő arról is írt, hogy az egész országban rengeteg visszaélés történik a romáknak szánt EU-s támogatásokkal, így az építési és az oktatási támogatásokkal is.

A település polgármestere perelte őt be rágalmazás miatt. Ezzel kapcsolatban döntött ma az Országgyűlés mentelmi bizottsága. Hargitai János elnök azt mondta, magánvádas eljárások esetében azt szokták mérlegelni, mennyire vonná el az adott eljárás a képviselőt a parlamenti munkától. Hadházyt azonban szerinte ettől nem kell félteni: nem jár be az Országházba, és lenyilatkozta, hogy nem tervez a jövőben sem.

Novák Előd (Mi hazánk) mentelmi jogát garázdaság és rongálás miatt azért függesztették fel, mert két társával együtt 2020-ban letépte a XI. kerületi önkormányzat épületéről a szivárványszínű zászlót, egy kukába dobták. Egy évvel korábban szintén a XI. kerületben egy művelődési központban egy leszbikus csókot ábrázoló fotót festékszóróval fújt le.

Csárdi Antal (LMP) mentelmi jogát pedig azért függesztették fel, mert a gyanú szerint okiratot hamisított a Budán bérelt ingatlanának ügyében, ezzel kapcsolatban az ingatlan tulajdonosa jelentette fel. A mentelmi jog felfüggesztését maga Csárdi is kérte, mert úgy véli, csak így tudja igazát bebizonyítani.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!