Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Lázár Makón: nincs különbség Kádár árulása és a dollárokból működő ellenzék árulása között

,,2022-ben nincs különbség Kádár János árulása és az amerikai dollár milliárdokból működő ellenzéki hazaárulás között” – jelentette ki Lázár János Makón, ahol október 22-én tartották a 23-i megemlékezést. A térség fideszes országgyűlési képviselője arról is beszélt, ha nem vonultak volna be a szovjet tankok, akkor ausztriai életszínvonal lenne nálunk is.

Különösebb indoklás nélkül ma tartották az 1956-os megemlékezést Makón. Farkas Éva Erzsébet polgármester rövid köszöntője után Lázár János fejtette ki gondolatait. Szerinte a legfontosabb kérdés, – sokszor unásig feszegetett szófordulat, – hogy vajon idén, ennyi évtizeddel a forradalom és szabadságharc kirobbanása után a mai kor magyarjainak mit üzenhet az ünnep és miért fontos a megemlékezés?

Úgy vélte, ritka alkalom, hogy feltegyük a kérdést: mi lett volna ha? Mi lett volna ’56 őszén, ha nem vonulnak be az oroszok, ha az amerikaiak nem árulják el ismét Európát és Budapestet választják Szuez helyett, vagy ha Kádár János nem árulja el Magyarországot? A válasz mindenkinek egyértelmű lehet, mégpedig Ausztria – fejtette ki. Lázár felidézte: 1955-ben kivonultak onnan az oroszok és lehetővé tették a szabad fejlődést. Két olyan pillanat volt, amikor az osztrákok hátát ,,megérinthettük„: az első világháborút megelőző néhány évben és a második világháború előtt, 1937-ben érte el az egy főre eső magyar GDP az osztrákot. Ha 1956-ban nincs megszállás, hazaárulás, ma ugyanott tartanánk, ahogy szomszédaink – fogalmazott.

Fotó: Bottyán Róbert

Rátért arra, a megszállásnak és a hazaárulásnak századoktól függetlenül minden korban van jelentősége. Olyan világban élünk, ahol megszállnak egy szomszédos országot. A világ nagyhatalmai meg akarják szállni a kisebbeket – mondta.

Továbbá, ha egy makói lakos, vagy politikus meg akarja fogalmazni, mi egy városát, hazáját szolgáló ember, politikus legfontosabb küldetése, egész biztos, egyetértünk abban, hogy legfontosabb az önállóság, szabadság, milyen irányba tereljük hazánk sorsát. Lázár szerint ehhez olyan politikusokra van szükség, akik a legfontosabbnak a nemzeti szuverenitást tartják.

,,Fontosnak tartom, hogy minden honfitársunk lássa, értse, kik azok, akik a haza ügyét szolgálják és kik azok, akik keleti, vagy nyugati megrendelésre, akár amerikai pénzből készek és képesek feláldozni ennek az országnak az ügyét. […] Ki kell vessük magunkból azokat a politikustársainkat, akik elárulják ennek az országnak az ügyét. 2022-ben nincs különbség Kádár János árulása és az amerikai dollár milliárdjaiból működő ellenzéki hazaárulás között.”

– zárta gondolatait Lázár.

A megemlékezésen Szentgyörgyváry Laura előadóművész működött közre, imádságot Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök mondott. Az emlékezés virágainak elhelyezését követően fáklyás lovas menet indult a városban, majd a Hagymaházban rockopera előadás következett.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!