Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A Villeroy 2022-ben is jól muzsikál, van miből kérnie a szakszervezetnek

Jó mutatókat hozott nyilvánosságra a Villeroy, a tőzsde is kedvezően reagált, a munkavállalók érdekvédői ezután tudnak mire hivatkozni a tárgyalásoknál.

„A Villeroy & Boch csoport 728,3 millió eurós bevételt termelt a 2022-es pénzügyi év első kilenc hónapjában, ami 43,8 millió eurós, 6,4%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A jó általános bevételi teljesítmény azonban kissé lelassult 2022 harmadik negyedévében a magas infláció miatti fogyasztói vonakodás miatt. A rendelésállomány éves szinten 6,5 millió euróval, 171,7 millió euróra nőtt 2022. szeptember 30-ra. A fürdőszoba és wellness részleg 140,9 millió eurót tett ki ebből a számból, a fennmaradó 30,8 millió eurót pedig a dining & lifestyle divízió kapta. Az üzemi eredmény 64,3 millió euró, 9,7%-kal magasabb, mint 2021-ben ” – közölte tegnap a német konszern.

A vállalatcsoport harmadik negyedéves közleményében azt írták, hogy a fürdőszoba & wellness divízióban a beruházási tevékenység a magyarországi és romániai szanitergyárakra irányult. Hódmezővásárhelyre új nyomásöntő gépeket vásároltak.

A cégcsoport részéről kiemelték: a világgazdaság kilátásai 2022 harmadik negyedévében romlottak. A piaci környezet továbbra is rendkívül feszült, nem utolsósorban az ukrajnai háború további eszkalációja miatt, ami azt jelenti, hogy fennáll a recesszió veszélye. A Villeroy & Boch csoport számára is érezhető a visszaesés a fogyasztói hangulatban, s mindez az év első felében mért erős növekedési lendület lassulásához vezet.

„Tekintettel a 2022. harmadik negyedévi továbbra is pozitív árbevétel-alakulásra és az előző évhez képest magasabb rendelésállományra, a Villeroy & Boch AG igazgatósága bízik abban, hogy sikerül elérnie a bevételre vonatkozó előrejelzést” – zárul a közlemény.

Minderre a tőzsde is pozitívan reagált, a részvényeket 16,5 euróért jegyezték.

Korábban lapunk rákérdezett, felmerült-e a Villeroynál, hogy a helyi Imeryshez hasonlóan rendkívüli béremelést hajtson végre még ebben az évben Hódmezővásárhelyen? Azt a választ kaptuk, hogy egyeztetéseket terveznek a szakszervezetekkel. A tegnapi adatsor jó alapot kínál a munkavállalói érdekvédőknek, hogy elérjék céljaikat a vállalatvezetésnél.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!