Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Még 100 milliót hoz Lázár János az épülő makói kézilabdacsarnokra

Az 1 milliárd 383 millió forint már nem elég az új létesítményre, a kormány ezért 95 millióval még megfejeli a támogatási keretet.

Továbbra is igaz: amire szán a politika, arra van pénz. A legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint számos megkezdett beruházásra többletpénzt biztosít az állam. Többnyire oktatási és sportcélú fejlesztések kerültek fel a listára. A felsorolásban mások mellett ott van a felcsúti általános iskola építése is, amelynek kivitelezéséhez 550 millióval kell megtoldani a projektkeretet, illetve több tanuszoda. A feladat felelőse Lázár János építési és beruházási miniszter, akinek a pénzügyminiszterrel egyetemben gondoskodnia kell arról, hogy a központi költségvetés pénzei az egyes beruházásokhoz megérkezzenek. A geszti Tisza-kastély Lázár által felügyelet rekonstrukciója szintén ott van a támogatandó feladatok között, oda a meglévő 7 milliárdos büdzsé mellé még 4 milliárd forintot kell utalni, hogy megszépülhessen az épület.

A makói kézilabdacsarnok építésének eredeti fedezetét 95 millió forinttal kell kiegészíteni, ami így már 1 milliárd 478 millió forintba fog kerülni. Ha elkészül, a makói önkormányzatnak nem lesz gondja rá, hiszen a létesítmény a Nemzeti Sportközpontok vagyonkezelésébe kerül.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!