Vegyen velünk lendületet! 970×250 -1

Száznegyvenszer annyi jutalmat osztott ki a vásárhelyi tankerület saját hivatalnokainak, mint a tanároknak

Sokkal jobban megéri tankerületi bürokratának lenni, mint pedagógusnak valamelyik iskolában.

A 24.hu összesítése szerint országosan több pénzt fordítottak az összesen 2605 tankerületi hivatalnok jutalmazására, mint a több mint 106 ezer iskolai közalkalmazottéra, és ez a helyzet a béren kívüli juttatásokkal is. Megnéztük a 2021. évi költségvetési beszámolót, és a hódmezővásárhelyi tankerületi központra is jellemző volt a lap állítása.

Az elmúlt évben 41 köz- és kormánytisztviselő dolgozott a vásárhelyi tankerületnél, és ők együttesen 28,5 millió forint jutalmazásban részesültek, ugyanakkor az 1595 közalkalmazott – köztük az 1138 pedagógus – összesen 7,9 millió forint jutalmon osztozott.

Ez azt jelenti, hogy míg egy iskolai dolgozó – legyen ő technikus, tanár vagy tanító – átlagosan nem egész 5 ezer forint bónusz anyagi elismerésben részesült, addig egy tankerületi bürokratát szintén átlagosan közel 700 ezer forinttal premizáltak – ez száznegyvenszeres különbség. A legmagasabb jutalmat – másfél millió forintot – az egyébként évi 12 millió forintos illetménnyel bíró vezető vihette haza. De még a hivatali ranglétra legalján szereplő tankerületi munkatársak – különböző tanácsosok – is átlagosan félmillió forint prémiumot kaptak tavaly.

Forrás: Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ 2021. évi költségvetési beszámoló

A béren kívüli juttatásokat bemutató oszlop is beszédes, hiszen míg a 41 köz- és kormánytisztviselő több mint 30 millió forinthoz jutott ily módon, a közel 1600 közalkalmazottnak – így a pedagógusoknak is – mindösszesen 4,4 millió forinttal kellett beérniük.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!