Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Soha olyan drága nem volt a dízel, mint amilyen péntektől lesz

Egy hét alatt 8,4 százalékkal emelkedik a gázolaj ára.

Október 14-től a benzin beszerzési ára bruttó 10 forinttal változik, míg a gázolaj ára 20 forinttal emelkedik. Várhatóan ezek az emelések a piaci árak tekintetében is érvényesítésre kerülnek – írja a Holtankoljak.hu. A szerdai literenként 45 forint után tehát literenként további 20 forintot drágul a dízel pénteken. Ez azt jelenti, hogy a gázolaj literenként 841 forintba fog kerülni azoknak, akik nem jogosultak ársapkás, literenként 480 forintos üzemanyagra.

A 841 forintos szint történelmi csúcsot jelent, az eddigi rekord 832,9 forint volt, azt júniusban érte el az olajár. Akkor azonban még sokkal többen tankolhattak az államilag megszabott 480 forintos áron, így a mostani rekord a szállítmányozásban, a vállalkozásoknak sokkal fájóbb lehet.

A dízel a pénteken életbe lépő változással egy hét alatt 65 forintot drágul, ami 8,4 százalékos áremelkedést jelent. Az egy évvel korábbival összevetett áremelkedés csaknem 70 százalékos, hiszen tavaly októberben 493 forint volt a dízel literenkénti ára.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!