Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Harminchárom segélyhívót kaptak a nyugdíjas lakópark idősei

A 119 lakó közül 33 igényelte a nagyon egyszerűen működő, nyakba akasztható eszközt, mellyel bármilyen baj esetén gyorsan lehet segítséget hívni. Bárhonnan. A képen Lavró Julianna a segélyhívóval.

Az apró okoseszközöket ma délelőtt Márki-Zay Péter polgármester adta át az azt igénylőknek. Ez a segélyhívó nem azonos az állam által indított Gondosóra programmal. A most átadott eszközzel egy gombnyomással lehet értesíteni a lakóparkban működő 24 órás egészségügyi szolgálatot. Az apró, akár nyakba is akasztható, a GPS segítségével használója pontos tartózkodási helyét is jelző eszköz egyébként a rajta lévő nagy gomb megnyomásával önállóan felhívja a diszpécsert, akivel szóban lehet közölni, hogy miért is történt a riasztás. A segélyhívó valóban pofon egyszerű működését Dancsi Zoltán részegység vezető azonnal be is mutatta a jelenlévőknek.

– Az ember egyre idősebb lesz és megtörténhet, hogy elesik. És ezzel könnyebb hívni a segítséget, főleg, ha nincs közel az a vezetékes telefon a lakásban, amivel ezt egyébként is megtehetném – indokolta Lavró Julianna, hogy miért igényelte a segélyhívót. Hozzátette, azért is kérte, mert így biztonságban érzi magát a fürdőszobában vagy bárhol, ahol nincs telefon. – Még nem döntöttem el, hogy a nyakamba akasztom-e vagy hol viszem magammal. De mindig nálam lesz!

– Három évvel ezelőtt az igények alapján a választási ígéreteink közé felkerült, hogy segélyhívó rendszert biztosítunk a nyugdíjas lakóparkban élő nyugdíjasoknak, sőt szeretnénk ezt majd kiterjeszteni a városban élőkre is – mondta Márki-Zay Péter polgármester, aki elárulta, hogy a segélyhívókkal a vásárhelyi származású Szendi-Horváth Fanni segítette a vásárhelyieket.  

Hallgassa meg Márki-Zay Pétert:

A segélyhívó havi költségét az első 12 hónapban – több, mint egymillió forint értékben -, a vásárhelyi önkormányzat állja, utána pedig a használójának jelent majd havonta potom 990 forintot.

Az állam által indított Gondosóránál a segélyhívó mellett a felhasználó által megadott rokont értesítik, a lakóparkban kiosztott azonban a lakóparki 24 órás egészségügyi szolgálatot, s az utóbbit nem csak a 65 éven felüliek kaphatják meg.

A segélyhívó adatbázisában egyébként minden, a használóval kapcsolatos egészségügyi adat szerepel.

A lakópark védelmi hálója működéséről hallgassa meg Molnárné Masír Erika vezérigazgatót:

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!