Kiváló játék – győzelemmel nyitott a Kosársuli hazai pályán

A vásárhelyiek a székesfehérvári Dávid Kornél Akadémiát látták vendégül és arattak magabiztos, 29 pontos győzelmet. Győztek az U20-asok is.

Hazai pályán is bemutatkozott az idényben, mégpedig 300 néző előtt a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. Bár az elején jól tartották magukat a vásárhelyiekhez hasonlóan győzelemmel rajtoló vendégek, de mintegy 5 perc után a hazaiak elléptek, elsősorban kiváló hármasozásuknak köszönhetően. Az első félidőt a csapat 27 pontos előnnyel zárta, így később már belefért, hogy egy negyedet egy ponttal elveszítsenek, de összességében a második játékrészt is 2 ponttal hozták.

Igazi csapatot lakottak a hazaiak, sokpasszos játékuk eredményes volt, és nem egy kimagasló, hanem sok kiválóan dobó és passzoló játékos verte magabiztosan a Dávid Kornél Akadémiát.

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-Dávid Kornél KA 80-51 (28-12, 18-7, 17-18, 17-14)

NB I/B Zöld csoport, 2. forduló:
Hódtói Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Varga, Földi, Drenyovszki

Kosársuli: Pavlovic 8, Borbáth 8/6, Varga Á. 15, Bálint 4, Varga Z. 11
Cserék: Kass 6, Bodócsi 13/9, Bősz 3/3, Karsai -, Megyesi -, Utasi –
Vezetőedző: Slobodan Kalinic

DKKA: Simon 11/3, Molnár 5/3, Büki 13/6, Hegedűs 1, Dordevic 8
Cserék: Szalczgruber 7, Denk 4, Ujhelyi 2, Éder -, Keller –
Vezetőedző: Andrea Turchetto

A mérkőzést követően Slobodan Kalinic azt nyilatkozta, hogy kemény meccs volt egy olyan csapat ellen, amelyet nem ismertek előzetesen. Jó játékosaik vannak az ellenfélnek, de sikeresen érvényesíteni tudták a vásárhelyiek a taktikát, és így az elejétől a végéig szépen összedolgozva nyertek.

Az U20-as csapat is simán győzött és ezúttal is száz pont fölé jutott: 63 lepattanót gyűjtve 112-40-re ütötte ki az akadémistákat. Bősz tripla-duplázott (10 pont, 12 assziszt, 12 lepattanó), Megyesi dupla-duplázott (20 pont, 17 lepattanó), de Utasi (24 pont) és Karsai (20 pont) játéka is kiemelendő, írják a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli oldalán.

Folytatás október 9-én, vasárnap a Dunaharaszti otthonában.

Fotó: Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!