Szájjal halásztak almát a Cseresnyés kollégium gólyái

Szerda délután tartotta hagyományos Gólyanapját a HSZC Cseresnyés Kollégium diákönkormányzata. Mintegy két tucat újonnan beköltözött kollégista diák várta izgatottan az előttük álló kihívásokat, feladatokat. Fotó: Cseresnyés kollégium

A diákönkormányzatos diákok tíz állomásos vetélkedőt állítottak össze, amelyben a szellemi és a testi erőviszonyok is megmutatkoztak. A legjobban úszó diákok víz alá merülve halászhattak almát lavórból, kézügyességüket villanthatták meg a lufit borotváló srácok. A három csapatot felsőbb évfolyamos mentorok segítették avatási útjukon, akik a szükséges pillanatban lelkesítették a diákokat, összefogták a csapatot.

A vetélkedő utolsó felvonása a hagyományosnak mondható „köszönési szertartás” volt, melyet az öreg diákok elé járulva teljesítettek a gólyák.

Juszku Kata, az ASZC Gregus Máté Szakközépiskola és Technikum 9. évfolyamos tanulója szerint élménydús volt a mai délután. Nagyon izgult előtte és a feladatok között is, de a végére úgy érezte, hogy megérte küzdeni, mert aki elnyeri a rangot, hogy gólyából kollégista lesz, az biztos lehet abban, hogy kellőképpen kiérdemelte a címet.

Kukovecz Péter, Kata évfolyamtársa is kíváncsian várta a rendezvényt. A legjobban a csapatos lufidurrantás tetszett neki. Itt az volt a feladat, hogy a derekukra kötött lufit közösen kellett a leggyorsabban kidurrantani. Igazán vicces feladat volt. Peti tanulságként vonja le a mai nap után, hogy a láberősítés a kondi szakkörön igazán szükséges lesz, hiszen a guggolós „köszönési szertartás” után még most is beleremeg a combja az emlékbe.

– Ma reggel elhallgatott a 24 avatott gólya kollégista kereplése , hiszen inkább a fáradalmakat pihenik ki, miközben joggal érezhetik, hogy avatott tagjai lettek kis közösségünknek – tudatta Pataki Béla, DÖK segítő nevelő tanár.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!