Hat új helyen adhatunk le használt sütőolajat Vásárhelyen

Ráadásul a begyűjtést végző cég kilogrammonkénti elszámolással támogatja az Észak utcai óvoda alapítványát. A használt olajat hat gyűjtőponton lehet majd leadni, hogy mikortól, az a szerződéskötést követően derül ki.

A múlt heti közgyűlésen Nagy Péter, a Jogi Iroda mb. irodvezetője ismertette: a Biotrans Kft. kereste meg az önkormányzatot, hogy használt sütőolaj gyűjtő pontokat alakítanának ki. A következők lesznek a helyszínek:

  • Hóvirág u. iskola előtt,
  • Németh László u. Hódtói Sportcsarnok parkoló,
  • Batthyány – Lehet u. találkozása,
  • Szegfű – Mária Valéria u. sarok,
  • Dr. Banner J. – Vertics u. kereszteződés,
  • piaci csarnok épületében.

A cég éves elszámolás alapján, minden elszállított kilogramm hulladék után 25 Ft/kg támogatást nyújt az önkormányzat által megjelölt civil szervezetnek – ez a Hódmezővásárhelyi Napfényes Észak Utcai Óvoda Alapítványa.

Márki-Zay Péter emlékezetett, a szelektív gyűjtőket 2017 előtt megszüntették, az új városvezetés azóta visszaállította. Minden társasház kapott szelektívgyűjtőt, aki kért és szemétszedéseket is tartanak a városban. – Komoly tevékenységet végeztünk eddig is, most a sütőolajat is le lehet adni, lehet külön gyűjteni – tette hozzá.

Krupiczer Ferenc úgy találta, a Hóvirág utcai kivételével túlzottan központiak a gyűjtőpontok. Laczkó Judit, a Lakosságszolgálati iroda vezetője elmondta, hogy több óvodánál is vannak hasonló gyűjtőpontok a városban. A cég kérte, hogy ott legyenek kihelyezve, ahol szelektív gyűjtők is vannak.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!