Harminc migránst zsúfolt a furgonba

A 44 éves lengyel sofőr nem aprózta el az emberek csempészét. Csakhogy a kivitelezésbe beékelődött egy rendőrségi ellenőrzés. A kép illusztráció. Fotó: police.hu.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság nyomozói befejezték az ügy vizsgálatát azzal a lengyel állampolgárral szemben, aki 30 határsértőt akart Nyugat-Európába szállítani.

A Szegedi Rendőrkapitányság járőrei idén szeptember 10-én este ellenőriztek egy lengyel honosságú kistehergépjárművet, amit a 44 éves lengyel férfi vezetett. A furgon átvizsgálása során az egyenruhások a raktérben 30 illegális migránst találtak, akik szíriai és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Így velük szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el a rendőrök.

A sofőrt előállították, ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Az egyenruhások a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait megküldték az ügyészségnek.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható – közölte a rendőrség.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -2

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!