Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Négy hét alatt negyven embercsempészt tartóztattak le a megyében

A Szegedi Járási Ügyészség a megyei határszakaszon egyre növekvő migrációs nyomás következtében csak az elmúlt 4 hétben 40 embercsempész letartóztatására tett indítványt. A kép illusztráció. Fotó: police,hu

Az illegális határátlépést szervező bűnszervezetek tevékenysége következtében az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség illetékességi területén levő határszakaszon elkövetett embercsempészés miatt indult eljárások száma.

Csak a Szegedi Járási Ügyészség a román-szerb határszakaszon illegálisan megvalósított határlépést segítő 40 embercsempész letartóztatására tett indítványt a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója felé. A minősített embercsempészés bűncselekményét elkövető tettesek között iraki, magyar, szír, török, azeri, szerb, román, ukrán és moldáv állampolgár is volt.

Az embercsempészés bűntette miatt indult nyomozások között egyre több az olyan ügy, amely olyan elkövetők ellen folyik, akik a szervezett bűnelkövetést irányítják, vezetik.

A járási ügyészség amennyiben annak törvényi és egyéb feltételei fent állnak az elkövetőket gyorsított eljárásban bíróság elé állítja – közölte az ügyészség.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!