Ez évben még biztos folytatják az állatvédők – januártól kérdéses

Közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Korábban már írtunk nehéz helyzetükről, és arról, hogy az adó 1% felajánlások is valamivel kevesebbek, mint azt remélték. Múlt héten döntést hoztak.

Az egyesület és az általa fenntartott és működtetett Állatvédelmi- és Szabadidős Központ helyzete egyre nehezebb, írják.

Sajnos hatalmas összeg, 2 millió 342 ezer 265 forint hiányzik ahhoz, hogy csökkentett módban, de tovább folytassák a működésünket és kitartsanak még egy évet. Ekkora összeget összegyűjteni nehéz, hiszen a havi kiadásaikra is alig gyűlnek adományok.

Az adó 1%-nak összegét a héten kapta meg a NAV-tól az egyesület. Ezt a kis összeget próbálják nagyon ügyesen beosztani és ezt az évet kihúzni, áll közleményükben. Azonban ehhez két dologra van szükség.

Fontos, hogy az állatbarátok segítsék a munkájukat, illetve még karácsony előtt történjen örökbe fogadás. Utóbbi esetek érdekében projekteket hoznak létre, erőteljesebb kampányt folytatnak azért, hogy egy-egy kutyus vagy cicus a karácsonyt már meleg, családias hangulatban tölthesse el.

Azt, hogy január elsejétől mi lesz, nem tudják. Ez függ attól is, hogy az adományozóik mennyire állnak melléjük és mekkora összeg gyűlik majd össze ahhoz, hogy legalább a segítőjük bérét ki tudják gazdálkodni, és hogy a védenceik ellátása megoldott legyen.

Így tehát elkezdték a közösségi adománygyűjtést, amellyel kizárólag a jövő évi működésüket támogathatják az állatbarátok. Ezeket az összegeket külön fogják kezelni és heti rendszerességgel beszámolnak az eredményekről.

A megbeszélésen arról is döntöttek, hogy további védenceket nem tud fogadni az egyesület által fenntartott állatmenhely. Ilyen nehéz helyzetben felelőtlenség lenne és az egyesület az ellenkezőjét hirdeti, azaz a felelős állattartást, írják.

Az ivartalanítási programokat, a fiatalok megszólítását, a prevenciót továbbra is folytatják, hiszen az az alapja az állatvédelemnek.

Aki szeretné, hogy jövőre is működni tudjanak, azokat arra kérik, hogy a 10700158-67637539-51100005-ös számlaszámunkra juttassa el adományát ,,2023-as működésre” közleménnyel. Fontos, hogy ez a szöveg álljon a közleményben, hiszen így tudják elkülöníteni a jövő évi alaphoz az adományt és pontosan nyomon követni, hogy hol tart a gyűjtés.

Örökbe fogadók jelentkezését várják, illetve minden állatbarátot örömmel látnak október 8-án, 13 órától tartandó nyílt napjukra is.

Bővebb információ kérhető az elnok@hmvhelyiallatvedok.eu címen.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!