Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Lázár János a 7. a politikai felsővezetők SZJA-listáján

Júniusban a Hódpress már megírta, hogy mekkora volt Lázár János adózott jövedelme a legutóbbi adóévben, de most a G7 portál részletes összeállítást közöl a politikai felsővezetők 2021-es jövedelméről, így összehasonlításra is mód nyílik. Például megtudhatjuk, hogy Rogán Antal többet adózott, mint amennyit Lázár keresett, pedig az sem volt kevés. Úgy tűnik Magyarországon érdemes (kormánypárti) politikusnak állni, mindössze tíz olyan kormánytag van a gazdasági portál hetvenes listáján, akinek éves jövedelme 20 millió forint alatt volt tavaly.

A G7 látványos infografikákon mutatja be, mennyit keresnek a magyar politikai felsővezetők. Az első ilyen mindjárt a jövedelmi lista, amit – nem meglepő módon – a feltalálóként is tehetséges Rogán Antal vezet, számára 2021-ben 408 millió forintot fizetett ki a két társával 2015-ben bejegyezett, elektronikus-aláírási technológia használat után a Mobilsign Kft.

A lista eleje a G7 oldaláról, az élen Rogán, a 7. Lázár János, de közvetlen munkatársa Csepreghy Nándor is jól keresett tavaly. Forrás: G7.hu

A fenti grafikonhoz és az elemzésekhez a G7-nek 129 db pdf-et kellett lementeni és feldolgozni az ott fellelhető adatokat. Érdekesek azok az infografikák is, amelyek a GDP, vagy az átlagbér változásához mérten mutatják be a politikai elit bevételeit.

Jól látható például, hogy a gazdasági megtorpanás idején, az energiaárak elszállásakor, 2022. júniusában miként sikerült a kormánynak egy olyan béremelést levezényelnie a saját vezetői számára, mely valószínűleg példa nélkülinek minősül – írja a gazdasági szakportál .

A részletekhez nyissák meg a cikket itt.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!