Az MMM külföldi támogatásai miatt nyomoz a rendőrség – Márki-Zayék szeretettel várják bármely hatóság ellenőrzését

Sikkasztás és pénzmosás miatt indított nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája ismeretlen tettes ellen a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz (MMM) érkezett milliárdos külföldi támogatás ügyében – írja a Magyar Nemzet.

A kormánypárti portál felidézi, hogy Márki-Zay Péter maga ismerte el, hogy külföldről is érkeztek mozgalmához támogatási pénzek, úgy fogalmazott, hogy még júniusban is több száz millió forintot kaptak az Amerikai Egyesült Államokból.

A hódmezővásárhelyi polgármester közlései miatt a közérdeklődésre számot tartó ügyekkel kapcsolatos feljelentéseiről ismert Tényi István fordult a hatóságokhoz, akik meg is indították az eljárást.

Márki-Zaynak az üggyel kapcsolatban az az álláspontja, hogy mivel az MMM nem párt, hanem mozgalom, ezért nem kötik a pártfinanszírozásra vonatkozó szabályok, így elfogadhat külföldről érkező támogatásokat. – Mi várjuk szeretettel a NAV, az Állami Számvevőszék vagy bármilyen hatóság vizsgálatát. A főkönyvünk nyilvános, minden egyes sor mögött van egy bizonylat. Mi nem tudjuk megmondani, hogy ki adományozott, nem tehetünk ki több adatot internetre, mert azok személyiségi jogokat sértenének. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy bennünket nyugatról támogatnak, és szívesen elszámolunk minden támogatással – mondta az ATV hétfői műsorában az MMM elnöke.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!