Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A vásárhelyi kórház 126 millióval növelte, a megyei kormányhivatal megháromszorozta adósságát egy hónap alatt

A központi költségvetési szervek 12 milliárddal növelték tartozásállományukat, a Békés Megyei Kormányhivatal például közel megötszörözte augusztusban.

A magyar állam már nyár végén sem volt képes spórolni – ez derül ki a Magyar Államkincstár legfrissebb adataiból. A központi költségvetési szervek adóssága augusztus végére meghaladta az 59 milliárd forintot, ebből 12 milliárd forint tartozást a múlt hónapban szedtek össze a különböző hatóságok és intézmények.

Az adóssághalmozásban élen járt a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal, ahol 93 millióról 312 millióra nőtt a ki nem fizetett számlák összege a nyár utolsó hónapjában, illetve a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-Főkapitányság, ahol 121-ről 314 millióra ugrott a tartozásmutató. Minden más hatóságot felülmúlt a Békés Megyei Kormányhivatal, amely 125-ről 610 millió forintra növelte restanciáját.

Míg a szentesi kórháznál 597-ről 681 millióra, a vásárhelyi központú Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központnál 535-ről 661 millió forintra emelkedett az adósságszámláló. Utóbbi 126 milliós növekedést jelent.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!