Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Teltházas boxgálát ünnepeltek Hódmezővásárhelyen

Igazi boxünneppé alakult a szombat esti harmadik Vass nemzetközi ökölvívó gála. A Kiliti-Promotions ökölvívói hatalmas győzelmeket arattak és a főmérkőzés is a vártak szerint alakult. Berki Ferenc Jr. kiélezett küzdelemben győzte le Sandro Jajanidzét a visszavágón – tájékoztatott a Boxing Gym Vásárhely.

A hazai profi ökölvívás szebb napokat is megélt már mint a mostaniak, de az elmúlt szombat este egy üdítő kivétel volt, hiszen rengeteg néző látogatott ki a Hódtói Sportcsarnokba. A hazai ökölvívók lengyel, bosnyák és grúz bokszolókkal néztek farkasszemet és mindegyik találkozó a vártak szerint alakult. A fiatal Balog Márk kezdte a sort, aki kiütéses győzelemmel mutatkozott be a profi táborába. A tizenkilenc éves hódmezővásárhelyi ökölvívó a Bosznia-Hercegovinát képviselő Mehmedlija Siljic ellen küzdött. A kihívó nagyon szerette volna mindjárt a meccs elején megmutatni ki az úr a házban, de a könnyűsúlyú létére kifejezetten nehéz kezű Balog már a nyitó menetben lezárta a küzdelmet – írták.

Philip Akilov sem váratta nagyon a szurkolókat, hiszen egy nagyon erős és pontos balfelütéssel küldte padlóra a szintén bosnyák Jasmin Dananovicot. A hódmezővásárhelyi színekben küzdő ukrán bunyós győzelmét édesapjának, az éppen a születésnapját ünneplő Oleg Akilovnak ajánlotta fel. Maksym Pylypets vívta a következő csatát, aki szó szerint eljátszadozott az első menetben a lengyel Jan Salamanchával. Az ukrán virtuóz a második menet elején pedig lezárta a küzdelmet. 

A nagyközépsúlyú Kovács Pál a grúz Goga Kevlishili ellen lépett szorítóba. A magyar válogatott bokszoló magabiztosan küzdött míg ellenfele a nagy ütésekben bízott amik rendre nem érték el Kovácsot. A magyar fiú aztán egy bödületes jobb egyenessel vette a el a kedvét ellenfelének a további küzdelemtől így Kovács Pali is rövid KO győzelmet ünnepelhetett – tudatták a vásárhelyiek.

A főmérkőzést Berki Ferenc Jr. vívta, akinek már messze nem volt ilyen könnyű dolga. A hazai középsúlyú ranglista vezető találkozott a grúz ranglista első helyét birtokló bunyóssal. A visszavágó mérkőzés a vártakat hozta. Mindkét ökölvívó hatalmasat küzdött. Az utolsó menetekben is záporoztak az ütések és minden pillanata izgalmas volt ennek a találkozónak. Mondhatni tipikus közönségmecss volt. A nyolc menetre kiírt küzdelmet végül 78-74 arányban Berki Ferenc Jr. nyert, aki így már a tizenötödik profi sikerét könyvelhette el.

Egy kifejezetten nívós rendezésű eseményt láthatott a közönség. A következő esemény, a negyedik Kiliti boxgálát vélhetően december elején rendezik meg – közölték.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!