Pedagógusok: sztrájkot hirdettek október 5-ére

Az Oktatás Világnapjára, október 5-ére országos, egységes sztrájkot hirdet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. Arra kérik az óvodákban, iskolákban, kollégiumokban, szakszolgálatokban dolgozókat, hogy ezen a napon ne vegyék fel a munkát.

Szeptember 23-i közgyűlésük határozott így. Ahogy közleményükben írják, a gördülő sztrájk folytatása mellett rendszeresen meg fognak nevezni olyan napokat, amikor országos munkabeszüntetésre hívják az oktatásban dolgozókat.

Ennek az első alkalma lesz október 5-én, az Oktatás Világnapján. Arra kérik az óvodákban, iskolákban, kollégiumokban, szakszolgálatokban dolgozókat, hogy ezen a napon ne vegyék fel a munkát.

A sztrájkot legkésőbb szeptember 28-án szerdán 16 óráig kell bejelenteni az intézményvezetőnek és 30-án 16 óráig le kell adni a sztrájkolók várható létszámát és névsorát.

Arra kérik a közszféra és a versenyszféra szakszervezeteit, szervezzenek szolidaritási sztrájkot, szolidaritási akciókat erre napra, hogy világos legyen: az oktatatás nemzeti ügy, írják.

Ugyanezen a napon délután a PSZ s a PDSZ közös delegációi felkeresik az Alapvető Jogok Biztosának budapesti, győri, miskolci és pécsi irodáit, hogy átnyújtsák a Hivatalnak az összegyűjtött panaszokat. A debreceni, székesfehérvári, és szegedi irodákat előző napon – október 4-én – látogatják meg, mivel ezeken a helyszíneken szerdán nincs ügyfélfogadás.

Ezek után aznap 17 órától részt vesznek a diákok által meghirdetett eseményen a Jászai Mari téren. Innen este 7-kor átmennek a Kossuth térre a Tanítanék és noÁr által szervezett szolidaritási koncertre.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -2

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!