Szikáncson, Batidán és Kishomokon is lesz széles sávú internet jövő nyártól egy félmilliárdos fejlesztés révén

Hódmezővásárhely külső területein, az ipari parkban és Székkutason is hamarosan megkezdődik az optikai kábelhálózat kiépítése. Több mint ezer háztartás internet ellátottsága javul 2023 derekától. 

Augusztusban a szikáncsi, szeptemberben a batidai optikai hálózat kiépítésére vonatkozó engedélyezési eljárás kezdődött meg a Nemzeti Média- és Hírközlő Hatóságnál. A kérelmező az orosházi székhelyű Oros-Com Kft. volt, amelynél arról érdeklődtünk, miféle fejlesztésre számíthatnak az ott élők. 

Kishomok, a vásárhelyi ipari park és Székkutas környékére tervezett hálózatbővítés műszaki előkészítése is folyamatban van – tudtuk meg a cég pénzügyi igazgatójától. Szántó József lapunknak elmondta, az előző finanszírozási ciklusból visszamaradt uniós forrás felhasználását arra szánta a kormány, hogy azokban a térségekben, ahol a széles sávú internet ellátottságban elmaradás volt, magántársaságok bevonásával megteremtse a hozzáférés lehetőségét. Társaságuk pályázata sikeres lett, így 570 milliós beruházást hajthatnak végre, túlnyomórészt közösségi támogatásból. Mindez 1000-1200 háztartás és további több száz gazdálkodó szervezet számára jelent majd csatlakozási lehetőséget a mikrohullámúnál messze gyorsabb optikai kábeles vezetékes internethez. 

A hódmezővásárhelyi önkormányzat számára a térfigyelő rendszer gerinchálózatának megerősítése és további bővítése is lehetővé válik a fejlesztésben érintett külterületi helyszíneken – erről már folytak is egyeztetések a cég- és a városvezetés között. A hálózatépítés szakaszosan folyik majd, a szolgáltatás várhatóan 2023 közepétől lesz elérhető – az igénylők 3-4000 forintos havidíjért vehetik igénybe a széles sávon futó világhálót. 

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!