Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A szerda délelőtti házasságkötések maradnak ingyenesek

A hivatalban tartott családi események 10 ezer, a hivatalon kívüliek 26 ezer helyett 30 ezer forintba kerülnek majd 2022. november elsejétől – döntött róla a képviselő-testület csütörtökön.

Laczkó Judit, a Lakosságszolgálati iroda vezetője ismertette: megvizsgálták a megye más településein a házasságkötési és egyéb családi események díjainak mértékét. Megállapították, ezek mértéke Hódmezővásárhelyen elmarad a többi városhoz képest. Az új ár igazodik az emelkedő rezsiárakhoz és a környezető településeken fizetendő díjhoz. Így a polgármesteri hivatalon belüli esemény 10 ezer forintba kerül majd, a külső helyszínen lévő díjat 26 ezerről 30 ezerre emelik. A szerda délelőtti két tanús házasságkötések díjmentesek maradnak.

A polgármester kérdésére az irodavezető ismertette, Makón 15 ezer forint az épületen belüli házasságkötési díj összege, külső helyszínen 15-25 ezer között van.

Márki-Zay Péter annyit tett hozzá: tehát Hódmezővásárhelyen még olcsóbb lesz a hivatalon belüli, mint Makón, így a kormánypárti képviselőknek és a sajtójuknak nem kell aggódnia, nem zsebelik ki a vásárhelyieket.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!