Vegyen velünk lendületet! 970×250 -1

Holnap döntenek a mártélyi adósságról

Csütörtökön reggel 9-kor kezdődik a közgyűlés a vásárhelyi városházán, melyen a testület tagjai döntenek arról, elengedjék-e a mártélyi önkormányzat 23 millió 750 ezer forintos tartozását, ahogy azt a közgyűlés fideszes városatyái képviselői beadványukban kérték.

Nagy reményük nem lehet, ugyanis Márki-Zay Péter polgármester (akinek többsége van a testületben) már a levél kézhez kapása után kijelentette, az adósságot a város nem engedi el, de részletfizetést ad a községnek. A befolyt pénzt pedig közcélokra, így például az utcák rendbetételére fogják fordítani.

A képviselő-testület egyébként a tervezett napirend szerint – többek közt– módosítja a város idei költségvetési rendeletét, meghallgatja a belső ellenőrzés, a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás első féléves munkájáról szóló, az önkormányzati tulajdonban lévő, nem lakás céljára szolgáló helyiségek kezeléséről szóló, illetve az uszoda, fürdő nyári időszakáról szóló beszámolókat.

Az egyebek közt tárgyalják – többek közt – a civil szervezetek, illetve a civil sportszervezetek támogatásáról szóló rendelettervezetet, döntenek a város térségében megépülő 117 kilométer külterületi kerékpárút megvalósításához szükséges területszerzésekről is, s itt került napirendre a mártélyi adósság kérdése is.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!