Hokishowt rendeztek a kertvárosi iskolában

A Magyar Jégkorong Szövetség Gyere Hokizni! Roadshowján a résztevő 9-10 éves gyerekek még Csúszkával, a hokisok kabalaállatával is találkoztak.

Nem volt nehéz lenyűgözni a Magyar Jégkorong Szövetség, ma délelőtt a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola tornatermében zajlott road showján résztvevő gyerekeket, főleg, amikor megérkeztek a mezbe, sisakba és egyéb felszerelésekbe öltözött, igaz csak görkorcsolyát viselő játékosok.

A roadshow apropója, hogy az iskolában hamarosan görkori szakkört indítanak, mely jó alapja lehet majdan a jégkorongnak.

Azonban míg ez meg nem történik, a gyerekek kérdezgethették Vas Márton, válogatott jégkorongozót és Dabasi Rékát, a magyar női jégkorongválogatott tagját, aki 9 éves korában egy hasonló iskolai program révén kapott kedvet ehhez a sportághoz.

– A Gyere Hokizni! Roadshow célja, hogy minél jobban népszerűsítse a sportágat a kisebb városokban is – árulta el Dabasi Réka. – Szerencsére az utóbbi években egyre több gyerek kezdte el űzni ezt a sportot a kisebb településeken is, így látszik, hogy a roadshow eléri a hatását… Nagyon szeretem benne, hogy ezt egy csapatjáték, amiben együtt küzdhetünk a közös célért. A gyerekek számára vonzó lehet még a játék gyorsasága, technikája, a korong és persze a győzelem is – tette hozzá.

Dabasi Réka 9 éves korában kezdett el jégkorongozni

A gyerekek a programban megismerkedtek a válogatott játékosokkal, sőt a bátrabbak kérdezhették is őket arról is, miért ezt a sportágat választották, és hány éves koruk óta jégkorongoznak, de azt is hogy sportolóként hol jártak a legmesszebb a világban.

Nagy sikert arattak a vásárhelyi All U Need Sportegyesület tagjai, de talán még nagyobbat a közösen énekelt Süss fel nap! című gyerekdalra az öltözőből előbukkanó Csúszka, a hokisok kabalaállata.

– Négy éve vagyunk jelen Vásárhelyen, én gyorskorcsolyáztam, s tavaly januárban kezdtem a hokit, s kapus lettem – mondta Tóth Vivien. Elmondta, kapusként igencsak fel van szerelve, s az övé a legnehezebb poszt, ráadásul ő látja át a pályát.

Hogy mi a dolga a pályán, azt a gyerekek a tornateremben láthatták meg.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -2

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!