Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Elodázzák a Modern Városok Programjában Vásárhelynek beígért naperőműparkot is

Az energiaválság előtt sem zakatoltak a megyei jogú városok számára kidolgozott fejlesztési programok, manapság nem is esik szó róluk.

Lázár János feladata, hogy a forráshiány miatt melyik tervezett beruházásokról mondjon le a kormány, és a most benyújtott lista azokat a beruházásokat gyűjti össze, melyek elmaradásáról kormánydöntés is született. Azonban a napokban derült ki például, hogy leáll a hajdúnánási Moto GP pálya fejlesztése is, holott nincs a listán, az Átlátszó pedig nemrég arról írt, hogy a Fertő tavi beruházásokra kiírt közbeszerzés is eredménytelen lett. A korábban említett 2100 milliárd forintnyi zárolást a listán szereplő projektek önmagukban nem adják ki.

Nem szerepelnek a felsorolásban a 2016 és 2017 körül Orbán Viktor által személyesen megígért Modern Városok Program fejlesztései, de nagy valószínűséggel ezek sem pörögnek fel a következő években. Májusban beszámoltunk róla, hogy 54 projekt van kész, 66 valósult meg részben és továbbra is van 152 projekt, ami nem készült el. Hódmezővásárhelynek ígérték a második legtöbb, szám szerint 18 projektet – mindebből Vásárhelyen egy valósult meg, a tram-train. A beígért honvéd középiskola és kollégium is megnyitotta kapuit, de nem egy új intézményben, amihez 87 millióért készültek tervek, hanem a laktanyán belül, kisebb átalakításokkal.

A vásárhelyi fejlesztések között szerepelt egy naperőműpark, aminek most igen nagy hasznát venné a település, ám még erre is várni kell. A Modern Városok Programra a 2023. évi állami költségvetésben mindössze 23,3 milliárd forint jut. Abból legfeljebb néhány projekt lódulhat meg, de nem 150.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!