Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Rezsi: 3 milliárdos többletkiadás – alig 100 milliót tudnának spórolni az önkormányzatnál

A rezsiárak emelkedése 3 milliárd forintos többletkiadást jelent Vásárhelyen, erről beszélt Márki-Zay Péter. A polgármester elmondta, hogy a drasztikus rezsiszámlák miatt spórolásra kényszerül az önkormányzat, de még úgy is csak az extra költségeik csak kis részét, mintegy 3%-át tudják kigazdálkodni, a fennmaradót pedig kormányzati támogatás nélkül nem tudják megteremteni. Márki-Zay úgy fogalmazott, hogy segítség nélkül egy éven belül csődbe mehet az összes magyar önkormányzat.

3 milliárd forintos többletkiadás jelent az energia drágulása Hódmezővásárhelynek. Erről Márki-Zay Péter beszélt a Vásárhelyi TV-nek. A polgármester elmondta, hogy a többi önkormányzathoz hasonlóan elkészítettek egy vészforgatókönyvet, amivel kiadásaikat tudják csökkenteni.

A be nem töltött állások üresen hagyása, a nélkülözhető dolgozók elbocsátása, 4 napos munkahét és intézménybezárások. Ezekhez tud nyúlni az önkormányzat. Azonban a 3 milliárdos rezsitöbblet töredékét, 100 milliót tudnak így is csak megspórolni.

Márki-Zay azon meglátásának is hangot adott, hogy a jelenlegi rezsiár emelkedés az államnak, az áfa és az állami energiacégek miatt hatalmas extraprofittal jár. Ezzel szemben még a kormánypárti önkormányzatok is hatalmas extra kiadásokkal szembesülnek. Ha nem végez átcsoportosítást a kormány, akkor egy éven belül Magyarország 3200 önkormányzata csődbe fog menni és a lakosság is nehéz helyzetbe kerül. Vásárhely gazdasága jelenleg stabil, tette hozzá, de ezt a 3 milliárdos extra kiadást lehetetlen kigazdálkodni.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!