Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

45 háromkerekű biciklit kaptak a vásárhelyi óvodá(so)k

A Hódmezővásárhely Városáért Közalapítvány pályázatán minden induló, önkormányzati és egyházi óvoda nyert. A tricikliket és egy szintén játék, de működő markolót, ma kapták meg a gyerekek.

Egy bicikliverseny erejéig már a pénteki Szent Antal utcai megnyitón kipróbálhatták az óvodások az Algyőn gyártott, de Svédországban forgalmazott háromkerekű kerékpárokat, ma délelőtt pedig a Kossuth tér lezárt szakaszán azok az Oldalkosár utcai ovisok is a nyeregbe ültek, akik pénteken nem voltak ott. Tekerték is nagy igyekezettel, beleéléssel, teljes buzgalommal és erőbefektetéssel a tricikliket, oda-vissza, oda-vissza a kijelölt szakaszon.

A Vásárhely Városáért Közalapítvány ugyanis ekkor adta át ezeket a minijárműveket (és egy szintén játék kézzel irányítható markolót), a pályázó Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda 12 ovija mellett a Hódmezővásárhelyi Égbőlpottyant Evangélikus Óvoda, a Szeremlei Sámuel Református Óvoda és a Kertvárosi Katolikus Óvoda vezetőinek. Az erről szóló adományozó oklevelet Márki-Zay Péter polgármestertől és Berényi Károly alpolgármestertől, az alapítvány kuratóriumi elnökétől vették át az óvodavezetők.

Aki pedig végül kimelegedett vagy elfáradt az óvodások közül, az egy egész almát is kapott, melyet azonnal el is fogyasztott.

– Ezek a kerékpárok nagyon jól illeszkednek a fő célunkhoz: hiszen szeretnénk megalapozni a gyerekek egészségnevelését – mondta Bangáné Csontos Ilona. A Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda vezetője – a kerékpárbeszerzés ötletgazdája – hozzátette: a mai mozgásszegény életmódban fontosnak tartják, hogy a gyerekeket egész kicsi kortól a mozgás szeretetére neveljék, ezek a triciklik pedig sokféle motoros képesség fejlesztésére alkalmasak. A pályázatokról a Hódmezővásárhely Városáért Közalapítvány kuratóriuma döntött. A Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda minden intézménye létszámarányosan két-három-négy kerékpárral gazdagodott.

A Pál utcai óvoda alapítványa egyébként már korábban vásárol ilyen gyermekbicikliket, azaz le is tesztelték már azokat.

Berényi Károly alpolgármester, a Hódmezővásárhely Városáért Közalapítvány kuratóriumi elnöke elmondta a város valamennyi óvodájának: önkormányzatinak és egyházinak is szántak a kerékpárokból, melyeket összesen 2,7 millió forintból vásárolt az alapítvány.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!