Kosársuli: továbbjutott az U14 is

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli U16-os és U18-as csapatának továbbjutását követően az U14-es gárda is sikerrel vette a bajnokság délkeleti előselejtezőjét Békéscsabán. Vuk Pavlovics gárdája a Nagykőrös elleni nagyarányú sikert követően a Kecskeméti KA/B együttese ellen játszott egy végletekig kiélezett meccset, amin végül a kék-sárgák húzták be a győzelmet, tájékoztatta szerkesztőségünket a Kosársuli.

A Nagykőrös ellen nem volt sok kérdés a pályán, igazából csak a győzelem mértékére kellett választ találni a negyedik negyed végére. A két együttesen látszott a nagy különbség.

Vásárhelyi Sólymok – Nagykőrösi Sólymok KE/U14 114-23
Pontszerzők: Borus 28, Bősz 21, Soós 19, Utasi 17, Kőhegyi 11, Morton 8, Kis 6, Varga 4, Őze -, Májer –

A második, továbbjutásról döntő meccsen azonban már kiélezett csatát láthattak a békéscsabai csarnokba ellátogató nézők. Vuk Pavlovics legénysége szinte végig hátrányban játszott, ám a negyedik negyedben sikerült ellenszert találni a Kecskemét kemény védekezésére, és a végjátékban a tétet jobban bíró Vásárhely megfordította a találkozót, ezzel kivívva a jogot a bajnokság selejtezőjében való szereplésre.

Kecskeméti KA/B – Vásárhelyi Sólymok 48-51
Pontszerzők: Borus 18, Soós 14, Utasi 8, Kőhegyi 4, Varga 4, Bősz 2, Kis 1, Morton -, Őze -, Májer –

Vuk Pavlovics: Meglepett minket a Kecskemét kemény és zárt védekezése, az első öt percben nem tudtuk felvenni velük a ritmust. Gyors támadássokkal próbáltuk ledolgozni a hátrányunkat, ami többször kapkodásba ment át. A lepattanók megszerzése és a zárt védelem feltörése volt a kulcs, sikerült ledolgoznunk a hátrányunkat és egy izgalmas végjátékban mi bizonyultunk koncentráltabbnak.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!