Csütörtökön egy jeggyel bárhonnan bárhová lehet utazni, a tram-traint is beleértve

Persze csak Magyarország határain belül, az Autómentes nap alkalmából – közölte a MÁV-Volán csoport.

Az idei „Autómentes nap” alkalmából szeptember 22-én nulla órától aznap éjfélig korlátlan számban utazhatnak az emberek vasúton 2. kocsiosztályon bármilyen viszonylatban és a tram-train járatokon is bármilyen, a MÁV-START,  a GYSEV, a Volánbusz és MÁV-HÉV járatára aznap érvényes menetjeggyel és bérlettel, ideértve a tram-trainre érvényes zónás menetjegyeket is. Ezekkel a vasúti jegyekkel, bérletekkel a MÁV-HÉV, a GYSEV és a Volánbusz járatai is korlátlan számban vehetők igénybe.

A felár és a kocsiosztály-különbözeti menetjegy önmagában nem jogosít a kedvezményre. A 100 km alatti menetjegyek is felhasználhatók csütörtökön egész nap. Ha a 4 órás menetjegy érvénytartama átnyúlik az előző szerdai vagy a következő azaz a pénteki napra, azt a rajta feltüntetett időszakban még fel lehet felhasználni.

Utazási feltételek

A szeptember 22-re megváltott 2-1. kocsiosztály különbözeti jegy a rajta feltüntetett viszonylatban és érvénytartamban használható fel utazásra az 1. kocsiosztályon. A szeptember 22-re, 1. kocsiosztályra váltott menetjegy, 2. kocsiosztályon egész nap felhasználható utazásra tetszőleges viszonylatban, azonban 1. kocsiosztályon csak a rajta feltüntetett viszonylatban és érvénytartamban érvényes. A gyorsvonati pótjegyköteles vonatok kivételével valamennyi feláras vonat csak a vonatra érvényes felárral vehető igénybe.

Valamennyi utas a saját kedvezménye alapján válthat menetjegyet, azonban a szeptember 22-re megváltott menetjeggyel a kedvezményes utazás többszöri igénybe vehetősége miatt a külön érvényesítést igénylő kedvezményre jogosító okmányokat csak egyszer kell érvényesíteni.

A névre szóló jegyekkel csak az utazhat, akinek a neve a jegyen fel van tüntetve.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!