Vegyen velünk lendületet! 970×250 -1

Keresztény zenekarok találkozója volt Vásárhelyen

Jó hangulatban, az esőhelyszínen, a Szent István Király templomban zajlottak a tegnapi események. A résztvevők többsége elmondta, ez az esemény isten dicsőítése, még ha más, szokatlan is a műfaj. Hódmezvásárhelynek jelenleg még nincs dicsőítő zenekara, de igény van rá, és a kezdeti lépések már meg is történtek.

A dicsőítő énekek egy külön műfaj, és ilyen zenekarok, előadók léptek fel szombaton a Szent István Király templomban. Rétegzene ez, de a keresztények számára egyáltalán nem ismertelen, nyilatkozta a Vásárhelyi TV-nek Tóth István, főszervező, egyházügyi referens.

Igazából a műfaj az más, a legtöbb egyház énekében azonban benne szerepel a dicsőítés, nyilatkozta Megyesi Zoltán, baptista lelkipásztor. A templom falai között természetesen kedvelt és elfogadott a dicsőítés, és ebben többféle stílus is megfér. Az emberek is azt a műfajt keresik, ami hozzájuk közel áll, és ez lehet a könnyűzene is, árulta el.

A Szabad-ON zenekar Szegedről jött, az ottani jezsuita, piarista rendháznak a templomában szoktak összejönni, egyébként felekezettől függetlenül. Szabadságot, boldogságot, életkortól függetlenül jó értelemben vett gyermeki létet ad a közös zenélés, vallotta Szakál Zsolt, a Szabad-ON dicsőítés-vezetője, tanító, kántor, ami által a lelkünk fiatal maradhat.

A műfaj egyik bölcsője, központja az Egyesült Államok, de Magyarországon is már több mint 20 éve vannak ilyen rendezvények, mondta. Hódmezővásárhelyen még csak a kezdeti lépéseket tették meg az könnyűzenei, dicsőítő zenekarok irányába, most még nem álltak készen a bemutatkozásra, viszont a baptistáknak és az adventistáknak is már akad ilyen zenekaruk a városban, mesélte Tóth István.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!