Vegyen velünk lendületet! 970×250 -2

Soha nem érkeztek meg a virághagymák

Egy balástyai nő virághagymákat hirdetett az interneten, de 187 vásárló sosem kapta meg őket.

A police.hu-n azt írják: a rendőrségre 2020. novemberében érkezett bejelentés egy szegedi nőtől, mely szerint egy közösségi oldalon átverték. Az ominózus hirdetésben egy nő Hollandiából érkező virághagymákat árult, melyeket az ajánlat szerint a vételár átutalását követően postai úton juttat el a vásárlók részére. A szegedi vásárló 2020. júliusában adta le megrendelését, ezt követően az eladó szöveges üzenetekben többször hitegette a gyanútlan vásárlót, a virághagymák azonban sosem érkeztek meg.

A nyomozás során kiderült, hogy a szegedi nő koránt sincs egyedül: a nyomozók további 186 sértettel vették fel a kapcsolatot. A becsapott vásárlók alkalmanként 1.000 és 140.000 forint közötti összegeket utaltak át az eladónak, aki így összesen mintegy 1.900.000 forintra tett szert jogellenesen.

A balástyai nőt a rendőrök többször idézték eredménytelenül, az eljárás során több alkalommal változatos indokokkal próbált kibújni a nyomozási cselekmények alól, a rendőröknek két esetben elő is kellett állítaniuk kihallgatása érdekében.

Az elkövetőnek 4 rendbeli üzletszerűen, kisebb kárt okozó csalás bűntette, 182 rendbeli szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett csalás vétsége, valamint 1 rendbeli, szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett csalás vétség kísérlete miatt kell felelnie – olvasható a rendőrség honlapján.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -2

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!